18-02-2008

Familie Matthysen oppermachtig op de provinciale indoor te Broechem.

Vandaag was dus de dag waar al onze ponyruiters al heel de winter naartoe gewerkt hadden.Ze mochten rijden
in het hippisch centrum de moervelden.

In de voormiddag kregen we de stijlwedstrijden.
B-licht werd gewonnen door Aernouts Dieter met Felicity. Hij moest 's morgens als eerst starten en liet dadelijk zien wat er bedoeld word met stijlrijden.Knap. Zo zie je maar dat niet altijd de laatste de eerste worden.(2e was Stef Bossaerts met Hiawatha en 3e werd Brosens Kaat met Sjalon)
C-licht stijlrijden werd ook een spannende wedstijd. Toch is het de jury gelukt om deze ruiters te rangschikken.Ik
vond dat er een aantal toch wel aan elkaar gewaagd waren.Een overgelukkige Jochen Dillen kwam aan onze
camion aan en wenste onze Jeroen proficiat met zijn vierde plaats.Jeroen mocht mee naar het nationaal.
Dan vertelde hij dat hij eigenlijk de proef gewonnen had. Het is toch echt leuk hoe al deze ponyruiters met elkaar meeleven.Proficiat Jochen! ( 2e werd Wens Seppe en 3e Brosens Kaat met Calipso).
Dan D-licht stijlrijden. Jorien Lievens won deze proef met glans.Dit was niet echt een verrassing. Ze had namelijk al de 2 M-indoors gewonnen met Bogey Tim en ook in jumping Mechelen wist ze het stijlrijden op haar naam te zetten.
(2e werd Cools Valerie met Darco en 3e de sympathieke Vicky Van De Poel met Orchid's Bolero). Op de 7e plaats zagen we Eveline Lauwers met Quattro en onze Jeroen behaalde een 14e plaats wat wel voldoende is voor een plaatsje naar het nationaal met ons Rose.Yes!
In C-midden kregen we een zeer sterke reeks aan het werk.Matthysen Alexander ging er hier met het goud vandoor,zilver voor Loes Bax en brons voor Van Der Linden Sam.Onze Jeroen had hier even een communicatiestoornis met Cicero en kon dus geen plaatsje voor het nationaal bemachtigen.
En dan de grote mannen in D-midden.Ook hier gaven ze het beste van zichzelf maar Charlotte Matthijsen kon bewijzen dat ze de beste was en kreeg het goud.De 2e plaats was ook voor Charlotte Matthijsen die ze moest delen met Pieter Kenis.De 6e plaats was voor Domien De Swert en dus een ticket voor het nationaal.

En dan de wedstrijden Barema A. De hele hal was volgelopen en er was een enorme sfeer. Ik vond het zelf soms een echte thriller,de spanning was te snijden.
In B-licht won Van Den Eynde Anouk met Bino in een zeer spannende barrage. Even dachten we dat het Emely Adams wel ging lukken om Anouk van deze plaats te krijgen. Emely nam een fantastische start maar was dan spijtig genoeg eventjes haar barrage kwijt en werd 4e. De 2e plaats was voor Sanders Ruben en derde werd Aernouts Dieter.
In de wedstrijd C-licht kregen we nu de jongere broer van de fam.Matthijsen op de eerste plaats. Laurens,de sympathieke wittekop won met Equador. De 2e plaats was voor Leonie Peeters en derde werd onze Jeroen met Donna. Onze derde ticket voor het nationaal op zak!

In D-licht kon de rijvereniging van Heist-op-den-Berg feest vieren. De overwinning ging hier verdiend naar Boeckstaens Ruud.
Tweede werd Jorien Lievens en derde Van De Mierop Stef.

C-midden was echt heel spannend. Als we dachten dat het echt niet meer sneller kon dan Bijoux met Nathalie Arnouts dan zal Vermeiren Elke wel eens het tegendeel bewijzen.Ze was 0.09 sec sneller.
In D-midden ging de overwinning naar Charlotte Mathysen en naar Icroth Ann-Sophie. Pieter Kenis werd derde. De gedeelde plaats deed wel wat stof opwaaien maar ik vond dit een mooie oplossing. Er was namelijk iemand van het piste personeel zo ijverig aan het gritselen dat hij niet besefte dat hij door de eindmeet ging en de tijd liet stil staan bij Ann-Sophie die anders ook wel snel zou geweest zijn. En als er twijfel is dan mag dit toch in het voordeel van de ruiter zijn?

Samenvatting;het was een prachtige dag en de broers en zus Matthijsen mogen een voorbeeld zijn voor alle ponyruiters.Ze lieten stijlvolle, sportieve en mooie wedstrijden zien.Tot in Leuven op 1 maart. Wendy

(Bedankt Wendy, je weet dat we heel fier zijn op onze Jeroen en de andere neefjes en nichtjes. Jammer dat we er tijdens de nationale pony-indoor niet bij kunnen zijn...Veel succes op 1 maart! En we zullen dan hopelijk op 2 of 3 maart zo'n mooi verslag krijgen! Bedankt. Kristel)