09-03-2008

Va-Vite wint

Na het succes van Cyber en co gisteren in Gesves, was een overenthousiaste Jos Ceulemans naar het schijnt in beeld gekomen op de Waalse televisie. Welke zender het is weten we niet, maar bij de sportverslaggeving van het nieuws lieten ze eerst fragmenten zien van hoogspringster Tia Hellebaut, en daarna een verslag van de hengstenproeven in Gesves met een andere hoogspringer in beeld, Jos Ceulemans.
Vandaag heeft hij als het ware nog hoger gesprongen! Hopelijk zijn daar geen TV-beelden van..
We hebben nu een bijzonder mooi aanbod van hengsten op onze stal, maar ééntje is toch echt zijn favoriet; Va-Vite.
Dat uitgerekend Va-Vite dan vandaag de snelste foutloze chrono liet noteren in de 1.30m proef! Top-ambiance!
Cyber van Vrijhern liep ook weer heel fijn een mooie dubbel nul. Patrik reed met Cyber iets voorzichtiger, en dit was goed voor een 4e plaats. Onze andere Heartbreaker-hengst Ultra Boy wist ook de barrage te behalen. Hij had hierin de snelste chrono, maar 1 pechbalk onderweg.

In de proef van 1.45m ging het succesverhaal nog verder. De hengst Sherlock K is abnormaal aan het springen. Er kwamen toch zo'n 20 deelnemers aan de start, en toch niet de minste namen.
Sherlock K moest als eerste starten in de barrage, en het liep allemaal vlot en geweldig goed. Hij was een lange tijd aan de leiding. Tot Christophe Vanderhasselt en Sire Major binnenkwamen.. Een barragerit uit het boekje, en een overgelukkige Damiaan Van Hollebeke.
En wij? Wij zijn meer dan gelukkig met onze 2e plaats. Proficiat Sherlock, en eigenaars nonkel Paul en Tom.
Bedankt aan het SBS voor de gastvrijheid.
We zijn zeker dat we volgende week even gastvrij mogen onthaald worden door het BWP. Een spannend weekend trouwens!
Hengstencompetitie op vrijdag, hengstenkeuring (voor Vertigo Saint-Benoît) op zaterdag! De spanning stijgt..

(een video van de Masters te Gesves van de hengsten Sherlock K, Cyber en Va-Vite kan je bekijken bij de fiches van de hengsten in kwestie)
http://www.sbsnet.be