15-04-2008

Patrik ontdekte Wonami vd Aard, nonkel Paul het hondje van Carla Bruni.

Tegenwoordig kan je geen paardentijdschrift meer openen of je vindt er wel een foto of verslag in over de Bon Ami-dochter Wonami VD Aard.
Samen met Michael Withaker is ze bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Normaal gezien gaat ze deelnemen aan de finale van de Wereldbeker in Götheborg, het weekend van 25 tot 27 april.
Wonami heeft hier ook enkele dagen op stal gestaan...
Patrik ontdekte ze enkele jaren geleden bij de ruiter Jef Aerts op de provinciale LRV-indoor.
Hij zag ook meteen haar goede kwaliteiten. We doen regelmatig zaken met Fabien Schreiber, en Patrik ging ze samen met hem proberen.
Wonami werd aangekocht, en arriveerde bij ons op stal.
Op dat moment had Fabien een amazone op stal, die hij toch graag een goed en gemakkelijk paard gaf. Patrik wou ze toch graag houden, maar af en toe moet je een vriend ook iets gunnen.
Wonami is toen bijna direct vertrokken naar de stallen van Fabien. Twee jaar geleden is ze naar Engeland getrokken, waar eerst William Withaker het voorbereidend werk gedaan heeft voor nonkel Michael.
Bij elk succes van Wonami zijn we toch wel tevreden en ook wel "verdorie, had ze maar hier gebleven".
We willen toch de fokkers en iedereen die van Wonami het paard gemaakt hebben die ze nu is, proficiat wensen.
We mogen toch ook het gevoel hebben dat we er toe hebben bijgedragen! Dus sowieso zitten we tijdens de wereldbekerfinale op het puntje van onze stoel. In de eerste plaats voor onze Belgen Judy-Ann en Patrick Mc Entee, en voor Harry Smolders.
Maar zeker ook voor Wonami, want dat is toch een half Belgisch succes.
En hoe komen we nu bij Carla Bruni? Elke keer als je de presidents-vrouw van Frankrijk ziet paraderen met haar hondje, dan mag je ook denken aan nonkel Paul Ceulemans (mede-eigenaar van Sherlock K).
Hij heeft dat hondje niet gefokt, maar ook wel gevonden en in een Parijse winkel netjes afgeleverd. En daar heeft Sarkozy het enkele weken geleden voor zijn Carla gekocht!
Zowel nonkel Paul als Patrik waren een belangrijke schakel tussen fokker en uiteindelijke bestemming.
Zo zie je maar, Patrik en nonkel Paul, echte kenners in hun domein!