13-05-2008

Jumping Madrid, we komen eraan!

Ons vake had ons al tegen ons voeten gegeven, dat we zo ver weg trokken terwijl er zo'n chique concours in de buurt is..
Soms moet je van bepaalde kansen gebruik maken. Het is naar het schijnt een prachtconcours in Madrid, en er is fantastisch veel prijzengeld te verdienen.
Dat spreekt sowieso wel een beetje tot de verbeelding, maar dat gevoel hebben de Lotto-spelers wekelijks... Bondscoach Lucien Somers heeft ons al wel verteld dat er heel veel concurrentie zal zijn.
Voor België komen Bert Prouvé, Gilbert De Roock, François Mathy Jr en Patrik aan de start.
De landenprijs wordt zaterdagavond gereden.
De paarden zijn gisterenavond vertrokken, maar dat ging voor 1 keer niet zonder slag of stoot. We hebben op het laatste nippertje gisteren een ongeluk vermeden.
De camion was op voorhand in de garage binnen geweest om alles nog eens na te kijken.
Ze hadden er alleen niet gezien dat er een binnenband volledig kapot was.
De paarden stonden er gisteren al op, en een aandachtig man zag dat 1 band precies plat stond. Nog gauw opgepomt, maar toen zagen ze pas wat de oorzaak daarvan was.
Er was veel te veel druk op die band, omdat de band ernaast helemaal kapot was. Ze hebben het gisterenavond nog kunnen herstellen. Zelfs de bandencentrale heeft speciaal zijn deuren op een feestdag willen openen.
Het is wel een geluk, want als onderweg die 2e band het zou begeven hebben,... Dat had niet meegevallen.
De reis is tot nu toe prima verlopen. Op onze camion staan de paarden van Patrik en van Bert Prouvé.
Ze zijn bijna in Biarritz, waar ze tijdens de dag op stal kunnen. Vanavond rijden ze dan door om morgenochtend in Madrid toe te komen.
We wensen onze Belgische ruiters fantastisch veel succes.
http://www.clubvillademadrid.com/csimadrid