04-06-2008

Va-Vite binnen enkele weken terug paraat.

Goed nieuws vanuit de kliniek. Va-Vite herstelt goed, maar moet volgende maandag nog wel een kijk-operatie ondergaan.
Ze gaan het risico op liesbreuk beperken door deze operatie. Het was zondag de eerste keer dat Va-Vite koliek had, en hopelijk meteen ook de laatste keer.
Na die kijk-operatie moet hij nog wel de nodige tijd nemen om te herstellen. Hij zal binnen enkele weken terug kunnen dekken, maar we moeten de instructies van de dierenartsen goed opvolgen.
Ondertussen worden er bij ons op stal heel wat veulens van Va-Vite geboren. Allemaal mooi en chique.
Eéntje springt echt wel in het oog. We hebben een prachtig bont hengstenveulen van Va-Vite, in combinatie met de merrie Centolien. Centolien is niemand minder dan de Cento-Lano dochter uit Bonte Laura. Bonte Laura springt parcoursen van 1.30m met Leen Braeckmans.
Het veulentje is al gedoopt als Vagebont DH Z, en daarna herdoopt als "Ivanhoe Dwerse Hagen" en is de lieveling van de kinderen.
Kleine Nathalie De Winter (van Erik en Wendy) had al een wens. Als Ivanhoe zo'n klein, schattig "Shetterke" zou blijven, zou zij wel aan vake Jos vragen of zij er later mee mocht rijden. Onze 5-jarige Nathalie weet perfect wat ze wil!
We hebben al lang gezien dat Ivanhoe later wel een mooie maat zal halen, dus heeft papa Erik voor Nathalie een andere oplossing gezocht.
Maandag heeft ze als verrassing Mickey gekregen, die vast en zeker altijd een shetter zal blijven!
Erik had ons ook gevraagd om Ivanhoe voor te stellen bij de selectie van de BWP Auction Antwerp... We zullen dat nog even in beraad houden. Wie weet?