15-06-2008

Withney van de Dwerse Hagen wint GP Lons-Le-Saunier CSI***.

Het is hen gelukt! Patrik en Withney hebben de Grote Prijs gewonnen in het Franse Lons-Le-Saunier.
Het is zeker en vast niet evident om helemaal bovenaan te staan! Vandaag was hij de enige foutloze in de barrage met 8. Ze hadden de tijd bijzonder kort gezet, en er moest gereden worden om die nul te houden en geen tijdfouten te krijgen.
Proficiat aan Patrik, en aan de bijzonder trotse eigenaar , ons vake.
Eerder op de dag kreeg Adagio 1 fout in de 1.50m proef, en hij werd hierdoor 15e.
Patrik had vorige maand een serieuze klim gemaakt op de wereldranking; van 246 naar 182. Dit is de hoogste ranking die hij ooit gehaald had, en hij ging proberen om die ranking zo lang mogelijk te behouden. Op deze manier zal dat nog zeker een maand lukken ook.
Nu krijgt Withney even wat rust, en hopen op enkele mooie wedstrijden in juli of augustus.
De andere Belgen waren in Lons-Le-Saunier ook best in vorm. Op een 5e plaats in de GP stond James Peeters met Obsession. Bert Prouvé was met 1 fout nog geklasseerd, en Wilm Vermeir viel met Umit net buiten de prijzen door een spijtige fout op hindernis 1.

Maar heel eventjes mogen we nu wegdromen. We hadden gehoopt om 1 Grote Prijs te kunnen winnen dit jaar, en het is gelukt! Bedankt Julie, voor het telefonische live verslag tijdens de barrage. Tof dat Joe Clee ook terug de paarden heeft om dit niveau te rijden. Ook hij viel met 1 fout net buiten de barrage van de GP.
http://www.jumpinglons.com