15-06-2008

Jos geeft in een gulle bui Vicenza Rosa DH naar Noëlla.

Ons vake had ooit voor ons moeke haar moederdag een jonge merrie gegeven, Cadenza. Hij was toen weeral eens vergeten een cadeau of bloemen te kopen, en om al die andere jaren ineens goed te maken, ineens een goede cadeau.
Deze week kwam uit dat hij Cadenza per ongeluk had verkocht.
Geen groot alarm, want hij ging dat oplossen.
Ons moeke zou in de plaats Vicenza Rosa krijgen. Zij zal in de toekomst beslissen wat er zal gebeuren met deze wel heel interessante merrie.
Vorig jaar wist Withney de Grote Prijs van Vicenza Rosa te winnen in Italië. Enkele dagen later werd (via embryo-transplantatie) een mooi merrie-veulen geboren, een dochter van Withney.
De vader is Va-Vite, en bij het Z-stamboek beginnen de namen van de veulens met de eerste letter van de vader.
Vicenza Rosa DH was dus geboren.
Nu wint vandaag Withney de Grote Prijs van Lons-Le-Saunier.
Misschien sprong Withney nu ook niet alleen.. Het zou kunnen dat er een klein Vertigo'ke mee sprong. Volgende week weten we het resultaat!
We hebben bewust vorig jaar en dit jaar heel voorzichtig aan gewerkt met de combinatie sport en fokkerij voor Withney. In maart van dit jaar heeft ze bij 1 hengstigheid 2 goede embryo's gegeven, die beiden zijn aangeslagen.
Nu is pas de 2e poging die we dit jaar ondernemen. Ze kwam van nature mooi hengstig, en volgende week zou ze ook terug thuis zijn om (hopelijk) een vruchtje (of misschien 2..) te spoelen. Als dat in 2009 een levend veulentje zou geven, dan zal de naamkeuze ook wel in de richting gaan van Lons-Le-Saunier. Want hij of zij was er dan al bij!