29-06-2008

Donatella wint het nationaal kampioenschap van de 5-jarige paarden in Pulderbos.

Met 5 paarden waren we vanochtend richting Pulderbos getrokken. Het was een mooie wedstrijd, prachtig ingericht, dus iedereen was wel gemotiveerd om goed te presteren.

Van 1 troef waren we direct alle winstkansen kwijt... Onze Cyber was nochtans in vorm, maar het liep in de eerste omloop helemaal mis.
Itay Bliss is Engelstalig, en verstond de jury niet opperbest. Hij hoorde een belsignaal (van het parcours van de 5-jarige paarden), en was gestart.
Al meteen uitgesloten wegens gestart voor het belsignaal.. Spijtig natuurlijk, maar het zijn de regels.. De jury had achteraf toch wel door dat het een misverstand was, en daardoor kreeg Itay een 2e kans. Hij wou die zeker goed benutten, maar eigenlijk was Itay door het voorval volledig zijn kluts kwijt. Hij reed van hindernis 6 naar 8, en op die manier werd Cyber voor de tweede keer uitgesloten binnen de 5 minuten..
De stress op een nationaal kampioenschap eist zijn tol! In de 2e omloop heeft Cyber een foutloos parcours afgelegd.
Catalano reed een foutloze 1e omloop, maar in de 2e omloop ging het fout op 1 hindernis.
Geen hengsten in de barrage, maar gelukkig hadden we ook onze merries bij!
De 5-jarige dochter van Lys de Darmen deed het met Bram Blockx prima. Bram reed met Donatella een foutloze barrage, en ze klokten af in 42,15 seconden. Dit was goed voor de overwinning! En dan mogen we terecth fier zijn. Proficiat, Bram. Op een 2e plaats stond Kristof Van Laer met Winstone (Cantos) in een tijd van 43,72 seconden.
Op een derde plaats opnieuw een merrie met de naam Donatella. Dit maal was het een dochter van Ogano Sitte, in eigendom van de familie Vreys.

Bij de 6-jarige paarden was het eveneens een spannende barrage. Winst was er voor Bert Van den Brande met Cadjidja van het Arkelhof (Darco x Ahorn), na een foutloze barrage in 45.36 sec. Op een 2e plaats een amazone van de inrichtende rijvereniging van Pulderbos. Ils Lenaerts reed de merrie Valentina, in eigendom van Huub Van Aert. Zij reden een mooie foutloze barrage, in een tijd van 46,08 seconden. Derde werd Frederik Dekens met Chicco, voor Bram Blockx met Chanel op een 4e plaats.

LRV Pulderbos heeft vandaag getoond dat ze in staat zijn om samen iets moois te organiseren. We zullen graag op zaterdag 12 juli terug richting Pulderbos trekken, maar dan voor het Antwerps veulenkampioenschap.
Wij hebben alvast 5 veulens ingeschreven. We zijn benieuwd! Meer info over deze wedstrijd kan gevonden worden op de website van Hippo 2008.
http://www.hippo2008.be

Bron foto: Kris Van Steen