10-07-2008

En dan zijn er "Solden", koopje van de maand.

We krijgen regelmatig klanten over de vloer. Meestal zoeken ze het zelfde; een mooi, braaf en vooral een gemakkelijk paard dat dan nog eens heel goed springt en goede gangen heeft.
Die zijn ook dikwijls bij ons te vinden, maar in de fokkerij gaat het soms ook anders.
Het zijn niet allemaal toppaarden die geboren worden, dat spreekt voor zich. Ook als we een jong paard aankopen, proberen we heel selectief te zijn, maar soms blijken het dan achteraf toch paarden te zijn die niet geschikt zijn voor professionele doeleinden.
Er zijn ook normale paarden, waar een amateur heel veel plezier aan kan beleven.
We gaan iets uitproberen. Volgende week gaan we een paard op deze site voorstellen. Dat paard komt in promotie. We zetten onze vraagprijs erbij, en er kan op geboden worden.
Op het einde van de maand mag ze vertrekken naar de persoon die het hoogste bod uitgebracht heeft. Het paard in kwestie kan natuurlijk ook vroeger vertrekken, als de vraagprijs al eerder gegeven wordt.
We willen geen kat in de zak verkopen. Je mag het door ons voorgestelde paard komen proberen op maandag of woensdag tijdens de kantooruren.
Dit idee hadden we gisteren. Nu hebben we nog een weekend de tijd om te kijken welk paard de eer krijgt als eerste de revue te passeren.
In ieder geval gaat de koper onze stal een dienst bewijzen. Dan komt er een stal leeg. Die stal kan dan dadelijk ingenomen worden door een jong paard, die nog moet aangeleerd worden. En zo blijven we bezig!