24-07-2008

Sherlock stunt, een derde plaats in de 1.50m proef in Hickstead.

De eerste dag van Hickstead zit er op. We hebben vandaag Sherlock in de grote proef gestart.
De 1.50m proef kende een barrage met een 9-tal deelnemers in de barrage. En Sherlock was erbij! Hij liep super, en voor het publiek viel op dat hij ook zo snel was in de basisomloop. Het was een barema A met barrage achteraf. Patrik had echter begrepen dat het een barema A rechstreeks op tijd was. In de basisomloop liep Sherlock fantastisch. Patrik dacht dat de winst binnen was! We hebben het niet gecontroleerd, maar hij moet zeker de kortste tijd gehad hebben in het parcours.
Er kwam dus nog een barrage, waar ook Pieter Devos met Riviera voor België zijn kans kon wagen. Pieter kreeg 1 fout, wat goed zou zijn voor de 5e plaats. Bij Sherlock en Patrik ging het allemaal foutloos in de barrage, en de tijd zou goed zijn voor de 3e plaats!
Winst was er voor het thuisland Engeland, met Guy Williams.
Voor de paarden die morgen Nations Cup lopen, was er vandaag een warming up. Tekila D (Pieter De Vos), Top Gun (Peter Postelmans) en Withney (van Patrik) lijken in vorm. Niels Bruynseels heeft er voor geopteerd om vandaag Item nog niet in wedstrijd te brengen, maar ook voor Niels lijkt alles in vorm.
Het Belgische team moet als derde land van start gaan, op vrijdag 25 juli, 14.15u Engelse tijd (15.15u in België).
Duimen alvast voor Withney en Patrik die als eerste van start mogen gaan voor België.
We zijn zeker wel onder de indruk van de organisatie, en over het aantal TV-camera's die we hier zien. De gastvrijheid van de organisatie is ook bijzonder.
Voor ons zou de concours geslaagd zijn, mocht er morgen een bevredigend resultaat neergezet worden in de Nations Cup.
Voorlopig staan de Belgen 5e in het algemeen klassement van de landencompetitie in de Super League. Het klassement wordt aangevoerd door Duitsland en Nederland. Rode lantaarn en achtste in het peleton is momenteel Zweden.
http://www.hickstead.co.uk