15-08-2008

Olympisch nieuws; Cumano en Cayak DH doen het met 1 tijdfout.

Ooit meedoen aan de Olympische Spelen, het moet wat zijn. Of fokker zijn van een paard dat ginder loopt, het is niet elke fokker gegund. We vinden het ook al fantastisch dat Cayak het tot ginder gebracht heeft. Cayak is bij ons op stal geweest van zijn 3 jaar tot de leeftijd van 8 jaar.
Cayak is een zoon van Calido, zelf niet te groot, en het is toch bewonderenswaardig dat hij mee met de grote jongens springt.
Tijdens de eerste kwalificatie deed hij het met de Japanse ruiter Eiken Sato eigenlijk super goed, ze kregen 1 tijdfout, maar voor de rest was alles foutloos.
Als Belg keken we uiteraard uit naar de prestaties van Jos Lansink. Het is fantastisch dat hij Cumano na zo'n lange revalidatie terug op het hoogste niveau gekregen heeft. Jos Lansink en Cumano deden het ook foutloos, maar ook net buiten de tijd.
Alle kansen zijn dus nog open voor Cayak en voor Cumano om die finale te bereiken! Volgende kwalificatie is nu zondag 17 augustus.
Via de link hieronder kan je alle resultaten terug vinden. Als je dan de naam "Sitah" terugvindt, dan is dit niet minder dan Sitah van Vrijhern, de halfzus van onze Cyber van Vrijhern.
Ze is een dochter van Nonstop en Kitty van Vrijhern. Sitah zal ook voor het team van Nieuw-Zeeland deelnemen op de Olympische Spelen. Ze is ook al goed gestart met 4 strafpunten in de eerste omloop. Proficiat, fokker Stanny Bucincx.
http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/EQ.shtml