20-08-2008

De enige Belg met een medaille op de Olympische Spelen is een paard....

Onze Belgen op de Olympische Spelen, het wil niet echt lukken. Vanmorgen op de radio werd nog gezegd dat de enige Belg met een medaille op de Olympische Spelen een paard is..
Zeg niet zomaar paard tegen Sapphire, gereden door de Amerikaanse ruiter Mc Lain Ward. Samen met Beezie Madden (Authentic), Laura Kraut (Cedric)en Will Simpson (Carlsson vom dach) waren ze goed voor het teamgoud.
De dochter van Darco uit een Hedjaz-moeder werd geboren als Saffier vh Merelsnest bij de familie Van Bunder (St-Gillis-Waas). Chapeau!

We hopen natuurlijk dat er ook nog een Belgische ruiter bij komt met een medaille. De kans is alvast reëel, en logisch gezien toch hoger dan 3/35e. Er zijn 3 medailles te verdelen over 35 starters. Maar Cumano en Jos hebben in de kwalificaties al blijk gegeven van hun goede vorm, dus mogen we toch iets verwachten.

In de 2e ronde van de jumpingfinale mogen de 20 beste combinaties terugkomen.
Patrik maakte zich al zorgen dat hij de finale zou missen omdat hij naar jumping Herselt moet voor de veterinaire keuring van de paarden.
Laurent Pabiszak heeft hem gerustgesteld dat er op jumping Herselt een TV zou zijn, waarop het allemaal kan gevolgd worden. Geen reden om thuis te blijven voor het TV scherm, maar misschien gezellig met zijn allen in Herselt? De eerste ronde zal beginnen rond 13.15u (onze tijd), de tweede finale-ronde rond 16.10u.

Wij staan alvast achter Jos Lansink en Cumano. Nu nog een beetje geluk, en wie weet wat is er dan nog mogelijk..
http://www.stal-cevo.be