22-08-2008

Het persbericht van VLP maakt je warm voor een bezoek aan jumping Kapellen.

Volgend artikel staat te lezen op de VLP website, je kan ook al een overzicht van de deelnemers vinden voor het Belgisch kampioenschap; artikel geschreven door Hymne Rydant.

Reserveer alvast het laatste weekend van augustus. Kapellen staat dan in het teken van vier dagen topsport met als ‘top of the bill’ het Belgisch Kampioenschap Seniors...!



Er zijn momenteel 59 ruiters die zullen meedingen naar de titel van Belgisch Kampioen bij de Seniors. Op donderdag 28 augustus vindt de 1ste manche plaats en op vrijdag 29 augustus de 2e manche. De 16 best geklasseerde ruiters plaatsen zich voor de grote finale op zondag 31 augustus.



Bij de deelnemers zitten zonder twijfel een aantal zware kleppers. Zo verdedigt Kristof Cleeren zijn titel en waagt dit jaar zijn kans met Cartoon Z en Orchidee Z. In 2007 won hij het BK met Sea Coast Silvana en in 1999 won hij ook al eens met Jux. Cleeren werd ook al eens 2e in 2004 met Capriola van de Helle.



Tweede grote favoriet is Olympiër Jos Lansink. Vorig jaar werd hij derde op het BK met Valentina van ’t Heike. In 2006 werd hij 2e met Thunder van de Zuuthoeve en in 2002 werd hij Belgisch Kampioen met AK High Valley Z. In 2001 werd hij 3e met Andiamo Z. Lansink start dit jaar opnieuw met Valentina van ’t Heike en met Sea Coast Silvana, het kampioenspaard van Cleeren.



Ludo Philippaerts brengt Sam en Cavalor’s Winningmood mee naar Kapellen. Ludo is reeds 6 x Belgisch Kampioen geworden! In 1989 met Vanna, in 1991 met Adora, in 1995 met Krawaat, in 1996 met King Darco, in 2000 met Parco en in 2005 met Chatman. Hij werd ook al 3 maal 2e: in 1999 met RBG Opus Sept, in 2001 met Verhelst Mufasa en in 2003 met Verhelst Raspoetin. Philippaerts maakte dit jaar deel uit van het winnende team in de Samsung Super League in La Baule met Cavalor’s Winningmood. Sam heeft dit jaar een 1m50 proef in Lummen gewonnen.



Dirk Demeersman zal zeker en vast op revanche uit zijn. In 2003 (Clinton), 2005 (Orlando) en 2007 (Tymoon Caloo Meerchen) werd hij telkens 2e. Dit jaar zadelt hij Phaline K en Cicero Z van Paemel. Beide paarden hebben reeds sterk gepresteerd dit jaar! Met Phaline K heeft Demeersman in Ascona een 1m50 proef gewonnen en met Cicero Z van Paemel heeft hij in Dublin een 1m60 proef op zijn naam geschreven.



Het belooft een spannende strijd te worden met een aantal uitgesproken favorieten! Toch mogen we ook de ‘underdogs’ niet vergeten. Zo zijn er onze AA Talenten Niels Bruynseels en Pieter Devos die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen! Niels Bruynseels werd 1ste met Aluna in de Masters in Beervelde, 2de in Aachen in een 1m50 proef en 2de in St-Gallen in een 1m45 proef. Bruynseels werd ook al eens 3de op het BK in 2004. Pieter Devos werd met Riviera dit jaar 2e in Napels tijdens een 1m60 proef.



Wilm Vermeir brengt Toulon aan de start in het Belgisch Kampioenschap. Toulon heeft dit jaar sterk gepresteerd onder Hubert Bourdy in Frankrijk. Speciaal voor dit Kampioenschap keert Toulon huiswaarts; dit is dus zeker een combinatie om in het oog te houden!



Patrick Spits brengt Sherlock K en Withney van de Dwerse Hagen uit in Kapellen. Sherlock K en Spits hebben zich de laatste weken ook scherp getoond. Zo werden ze 2de in een 1m50 proef in Lissabon, 2de in een 1m60 proef in Dublin en wonnen ze een 1m50 proef in Hickstead. Met Withney van de Dwerse Hagen werd hij 2de in de GP 1m50 in Dublin en won hij een 1m50 proef in Lons Le Saunier.



Dominique Hendrickx heeft dit jaar al 4 1m40 proeven gewonnen met Umidwar van het Juxschot Z en werd ook al 5 keer 2e in een 1m50 proef met datzelfde paard. Met An Sidec werd Dominique Hendrickx de voorbije 6 maanden ook 5 maal 1ste! Beide paarden verkeren dus in bloedvorm!



Vorig weekend heeft Bert Prouve de GP Mazda 1m50 gewonnen in Kampenhout met Un-Ami S. Deze combinatie toonde op deze laatste voorbereidende wedstrijd klaar te zijn voor het BK.



Zowel Koen Vereecke als Marc Van Dijck hebben al eens mogen proeven van een podiumplaats, dus deze moeten we eveneens in de gaten houden! Vereecke werd in 2006 Belgisch Kampioen met Suelyman de Wulf Selection. Marc Van Dijck werd in datzelfde jaar 3e met Verhelst Goliath.



Meer dan ooit belooft het Belgisch Kampioenschap bij de Seniors een strijd te worden om duimen en vingers van af te likken!
http://www.vlp.be