31-08-2008

Philippe Lejeune, Belgisch kampioen met Vigo d'Arsouilles.

Het werd vandaag een fantastische finale van het Belgisch Kampioenschap. Het klassement werd nog behoorlijk door elkaar geschud in de eerste omloop. Toen stond er een moeilijke proef, waar veel fouten in gemaakt werden.
Philippe Lejeune was de enige die vandaag dubbel foutloos bleef, en wist zo met Vigo D'Arsouilles zijn Belgische titel binnen te halen.
Wilm Vermeir stond voor aanvang van de finale nog met 0 strafpunten, maar in de 1e omloop kreeg hij 5 punten. Het werd dus nog bijzonder spannend in de 2e omloop. Om een podiumplaats veilig te stellen, mocht er geen fout meer gemaakt worden.
Toulon deed perfect wat van hem gevraagd werd, en er kwam enkel een tijdfout in de 2e omloop. Omdat Jos Lansink en Silvana 1 springfout kregen in de 2e omloop, waren de 6 strafpunten van Wilm Vermeir voldoende voor de zilveren medaille. Héél knap! Morgen vertrekt Toulon naar de Franse ruiter Hubert Bourdy, maar die zilveren medaille heeft Wilm toch mooi op zak.
Voor het brons moest nog gestreden worden. Drie combinaties kregen 8 strafpunten over de 4 manches.
Pechvogel van de dag was Koen Vereecke. Bij hem werd er 's morgens niet enkel een springzadel gestolen uit zijn concourskist, hij kreeg ook een fout in de barrage, en zou hier 5e mee worden. Christophe Vanderhasselt kwam in de barrage met Ultra Top dicht bij het podium, maar hij kreeg een fout in een snelle tijd.
Jos Lansink en Silvana moesten in de barrage foutloos blijven om brons te behalen, wat hen ook lukte.
Het podium was meteen gekend.

En waar zat Patrik ergens? Sherlock sprong de finale zo goed, we moeten tevreden zijn. Hij kreeg 2 springfouten en kwam hiermee op 20 strafpunten. Er waren 3 combinaties met 20 strafpunten in de top 16. Patrik had een langere tijd, en hierdoor miste hij de 2e ronde.
Zijn we teleurgesteld? Ja en neen. Onze paarden sprongen goed, het publiek heeft mooie sport te zien gekregen, mooi ook in beeld gebracht op Sporza met deskundige commentaar van Bert Prouvé en Stefan Lammens. Er kunnen er trouwens ook maar 3 op het podium staan.
We hopen daar ooit wel eens bij te staan. We blijven oefenen!
http://events.horses.nl/2008/kapellen/results/results.htm