17-09-2008

Withney, in de voetsporen van haar broer?

Nu zondag is het provinciaal kampioenschap LRV voor Antwerpen in Schoonbroek. We zullen zondagavond graag horen wie er kampioen in de klasse zwaar geworden is.

Patrik was bij LRV ooit kampioen in de klasse Z met Premium de Laubry, toen hij 7 jaar was. Op het nationaal kampioenschap werd Premium toen 2e, Patrik werd dat jaar kampioen met zijn ander paard Eva.

Premium was een zoon van Galoubet uit de merrie Jade du Ri d'Asse. Withney is een dochter van Codex uit Jade du Ri d'Asse. Withney werd ook provinciaal kampioene klasse Z (indoor) op haar 7e, op het nationaal werd ze 2e.
Premium de Laubry wist op zijn 8 jaar de Grote Prijs van de CSI***** Barcelona te winnen met Johan Philippaerts.
We hadden nooit gedacht om ooit ook in datzelfde stadion te komen, maar dit weekend gebeurt het dus wel! Withney is nu wel een jaar ouder dan Premium destijds, ze is er nu 9.

Als je het verhaal van Premium leest onder de referenties, kan iedereen wel begrijpen dat we blij gaan zijn om Withney volgende week terug veilig en wel in haar stal thuis te hebben...

De Grote Prijs van Barcelona wordt op vrijdagavond verreden, met kunstlicht. Dit weekend staat voor Patrik in het teken van de landenprijs op zondag. Als de bondscoach hem in het team kan gebruiken, wordt het programma daar aan aangepast. Het kan zijn dat Sherlock de Grote Prijs springt. We zullen zien..
We mogen ons zeker geen illusies maken. We hebben al door dat we het ginder moeten opnemen tegen de top van de wereld.. Als het gewoon goed is, zijn we ook al tevreden.
http://www.csiobarcelona.com