18-10-2008

Deze avond; 2e ronde 1.60m proef Finale Global Champions tour.

Een prijzenpot om van achterover te vallen, een recordbedrag voor de hippische sector.
Dat staat er vanavond op het spel in Sao Paulo, waar Judy-Ann Melchior en Ludo Philippaerts het spel nog mogen meespelen. De 2e ronde is live te volgen op Eurosport, of via http://events.horses.nl/2008/saopaulo.

Twee andere Belgen die we ook in de gaten mogen houden zijn Peter Postelmans en Bert Prouvé. Ze rijden weliswaar voor een meer bescheiden bedrag, maar nochtans valt het op een 4-sterrenconcours best mee. Morgen rijden zij de Grote Prijs in Palermo. Op de eerste dag hebben ze na de grote proef al direct hun visitekaartje afgegeven. Peter Postelmans was 2e met Top Gun, en Bert Prouvé werd 4e met Hugo de Heup.

Een andere Belgische afvaardiging in Helsinki. Daar werd vandaag al de Grote Prijs afgewerkt, waarin we Niels Bruynseels met Aluna op een knappe 4e plaats terug vinden. De overwinning én de Audi waren voor Thomas Velin. Hopelijk kunnen Niels en Patrick Mc Entee morgen in de proef die telt voor de wereldbeker ook een sterke prestatie neerzetten. (resultaten via: http://events.horses.nl/2008/helsinki/results/results.htm)

Patrik heeft gisterenavond in de grote proef in St-Lô ook laten zien dat Withney in vorm zit. Ze was foutloos, en vlot, ook in de barrage. Er werd op leven en dood gereden, maar Patrik niet, hij heeft nog wat reserve gehouden voor de Grote Prijs op zondag. Ze werden toch knap 5e met 16 combinaties in de barrage. Uit ervaring weten we al dat de Grote Prijs in St-Lô altijd een moeilijke proef is. Uitkijken dus wat de dag van morgen zal brengen.
http://www.coppadegliassi.info/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=61