12-11-2008

Winst in de GP van Luik voor de man van Athina Onasis; Alvaro de Mirando Neto.

De Grote Prijs van Luik is achter de rug. Twee Belgen haalden de barrage; Philippe Lejeune (Ulysse) en Jos Lansink (Silvana) gingen voluit, maar kregen een fout.
De Braziliaanse ruiter Alvaro de Mirando Neto werd de winnaar van de Grote Prijs van Luik, en daar zal zijn vrouw Athina Onasis bijzonder tevreden mee zijn.

De basisomloop van de Grote Prijs was voor veel ruiters en/of paarden een maatje te hoog. Slechts 7 van de 52 starters haalden de barrage. Patrik en Withney hadden startnummer 42, en we wisten heel goed dat de driesprong de "joker" van het parcours was.
Spijtig genoeg ging het voor Withney en Patrik ook in die driesprong fout. Nochtans liet Withney in het parcours wel héél goede dingen zien. We mogen terecht fier zijn zo'n paard op stal te hebben. We kijken graag uit naar een volgende startmogelijkheid in een belangrijke proef. Een goed resultaat in een Grote Prijs kan niet lang meer uitblijven. We houden dus moed!

Onze 6-jarige dekhengst Va-Vite haalde eerder op de dag de barrage in de finale van de 6- en 7-jarige paarden. Patrik nam nog niet teveel risico's in de barrage, wel opnieuw foutloos, goed voor de 8e plaats. Winst was er voor de 7-jarige zoon van Mozart Des Hayettes; Ramiro de Belle Vue met Jerome Guery.
http://www.jumpingdeliege.be