18-11-2008

Patrik gaat schrijven...

Ik heb nogal mannen in huis.. Altijd wel iets te beleven.
Als ik nu terug denk aan Jumping Luik, dan zie ik onze 7-jarige zoon Thibeau naast Stefan Corten zitten, op de tribunes van de ruiters.
Thibeau had het blauw-geel jasje in de gaten, en hij begon een gesprek. Stefan Corten is altijd ook even vriendelijk, dus hij vond het best OK.
Ondertussen wist Thibeau dan al dat hij reed voor Zangersheide, en dan begon hij de startlijst te lezen.
Thibeau zit nu al in het tweede leerjaar, dus dat lukt al wel. Ik was maar met een half oor aan het luisteren, maar ik hoorde hem daar een heel vreemde naam vertellen.
"Ah, dan start jij sebiet met Askoltazisse?".
Wat een vreemde naam sprak Thibeau uit, en ik zag Stefan toch wel stiekem lachen.. Dan moet je natuurlijk zelf de startlijst vast nemen.
Het paard op de lijst was As Cold as Ice Z, de 7-jarige schimmel (v. Arthos) van stoeterij Zangersheide. Ik legde dan uit dat "as cold as ice" gewoonweg "ijskoud" betekent.
Thibeau keek dan even naar de jas, zo van "die kan je best gebruiken dan", en hij vroeg ook nog of hij dan ook een warme broek aan had... Een grapje van Thibeau.
Achteraf reed Stefan Corten een mooie rit, maar wist zich net niet te plaatsen voor de barrage. We hebben hem met Va-Vite koudweg achter ons gelaten.. Va-Vite werd 8e in de proef met een foutloze barrage. (De video's van Luik zullen deze week on-line komen; bij Rapsody, Va-Vite, Sherlock en Withney).

Patrik heeft in heel zijn carričre nog maar 1 keer een artikel geschreven. Dat was voor het clubblaadje van de Swaeneruiters van Heist-Op-den-Berg.
Hij moest "de maand van.." bespreken. Het zal zeker al zo'n 8 jaar geleden zijn dat hij dat artikel geschreven had. Mij is bijgebleven dat hij die maand een pony zadelmak had gemaakt. Het was midden in de winter, de kinderen hadden in de tuin bij ons moeke en vake een sneeuwman gemaakt. Hij was bij het zadelmak maken van die pony, heel lelijk gevallen tegen een hindernis. Met zijn onderrug en achterwerk... Heel erg pijnlijk. Er zat niets anders op dan het leed te verzachten met ijs.
En dan dacht hij aan die sneeuwman... Wat keek ons moeke op toen ze Patrik zag zitten met zijn broek tot aan zijn knieën boven op die sneeuwman... Over ijskoud gesproken..

Het is weeral een tijdje geleden dat hij geschreven heeft, en hij gaat het opnieuw eens doen voor mij.
De titel kennen we al; "oude liefde roest niet".