29-01-2009

Straffe praat vanuit Nantes...

"Bost, Hassmann, Lynch, Sloothaak, Whitaker, Kuerten, Bourdy, Hecart, Offel, en de 6 belgen zijn zowat de strafste..", dat was het berichtje dat ik mocht ontvangen van Patrik. Of ze er allemaal wel zijn, ik wil het eerst op de startlijsten zien...
Hij is vanmorgen goed toegekomen in Nantes, en hij hoopt dat zijn paarden er klaar voor zijn. Patrik heeft er, zoals altijd, wel zin in.

Waar de meeste collega-ruiters altijd bescheiden uitspraken doen, en dat siert o.a. Judy-Ann Melchior in het bijzonder, komt Patrik soms met heel straffe praat uit de hoek.
Meestal probeer ik dat wat af te remmen, maar nu ga ik één van zijn uitspraken hier even meegeven.
Het is op dit moment een onhaalbaar iets, en de meeste ruiters zullen hem waarschijnlijk zot verklaren.
We hebben bij ons een 7-jarige merrie Cadjanine Z.
Patrik voelt dat deze merrie ook de kwaliteiten en het vermogen heeft om later echt grote dingen te doen.
Volgens Patrik zou het een ontgoocheling zijn, mocht hij niet in Londen op de Olympische Spelen geraken met Cadjanine in 2012. Dat is toch wel straffe klap.
Hij heeft nog enkele jaren de tijd om zich te bewijzen.
Ik schrijf dit nu niet neer om met hem te lachen, of achteraf te zeggen "Zie je nu dat het niet waar is..".
Ik schrijf dit om de mede-eigenaars van Cadjanine te bedanken voor het vertrouwen dat ze in Patrik stellen.
Er is namelijk een contract opgesteld dat Patrik ze mag blijven rijden tot eind 2012, en dat ze voor die datum niet verkocht zal worden.
Dit is voor een ruiter met ambities een hele geruststelling.
We mogen dan in het bijzonder mede-eigenaar Sven Laveren bedanken. Hij zal nu zondag op de Z-indoor van de LRV in Kontich aantreden. Hij mag ook best verwachtingen hebben, want zijn merrie Revana zit in vorm.

Ik schrijf dit ook om te laten zien hoe sterk Patrik kan geloven in een paard. Hij heeft op dezelfde manier ook altijd in Withney geloofd. Momenteel is Cadjanine helemaal nog niet gemakkelijk, en er zal nog een lange weg zijn.
Maar waar een wil is, daar is een weg.

Londen, dat is toekomstmuziek. Eerst kijken hoe Withney, Ambassador en de andere Belgen het er van af brengen in Nantes. Succes!
http://www.jumpingdenantes.com