02-02-2009

Provinciale selectiewedstrijd klasse Z LRV, een derde plaats voor Bonte Laura.

Dikwijls krijgen we de vraag van ruiters die op zoek zijn naar paarden die makkelijk 1.30m springen. Zo eenvoudig is dat altijd niet, want het moet gewoon ook klikken tussen ruiter en paard.
Leen Braeckmans van LRV Kontich rijdt al enkele jaren met Bonte Laura, een dochter van Premium de Laubry uit Judy. De foto hierbij is 2 jaar geleden genomen op het Belgisch Kampioenschap van de 6-jarige paarden. Ook gisteren werd Bonte Laura aangemoedigd door haar fokker...

Gisteren behaalden ze de barrage, en een mooie 3e plaats in de klasse Z.
Het had een haast onmogelijke opdracht geweest om de nummers 1 en 2 te kloppen, respectievelijk Jan Stoffelen (An Bingo) en Walter Van Massenhoven (Ulrika).
Ze wist als vrouw zeker haar mannetje te staan, en hield Kris Van Steen (4e), Gert Verschoren (5e) en Wim Vinckx (6e) toch maar achter zich.

In de klasse midden waren er 10 combinaties in de barrage. Hier ging de winst naar Hans De Smedt met een Cannabis Z-dochter, gefokt door Frans Van Linden. Wij hebben van dezelfde fokker vroeger Rusty (v. Feinschnitt) en Cumo Z (v. Cumano) op stal gehad. Die vertoeven nu in zonnigere oorden, want ze verhuisden naar Amerika en Australië.
http://www.lrv.be