12-02-2009

Hoe dressuur en jumping samengaan; het apart verhaal van Bowenta.

Dit verhaal mag ik niemand onthouden. Ik mocht deze mail ontvangen n.a.v. het bericht dat we zelf op de site hebben geplaatst met de aankoop vd halfzussen van Westside. Een apart verhaal, waar een fokker van springpaarden per toeval bij een dressuurliefhebber kwam. En zo draagt stal Hazenhoek ook rechtstreeks bij tot de mooie resultaten van Westside vd Meerputhoeve, en laat ons hopen later ook tot de successen van Felitia en Georgia.


"Beste Kristel,

Dank voor uw reactie. Ziehier een fragment van het verhaal van Pollonia (moeder van Westside) en stal Hazenhoek.

Hoewel wij meer geinteresseerd zijn in de dressuursport vinden we het toch echt fantastisch dat onze merriestam het ook zeer goed doet in het springen.
Wij kochten indertijd Bowenta als jaarling in Bocholt toen zij op exterieur keuring gewonnen had bij de jaarlingen. Ze werd nadien verschillende keren finaliste op de nationale merriekeuringen en zijn we er mee gaan fokken. Uit
haar komen oa. Fowenta en Lorenta, twee Lurano zussen die allebei hun sporen verdienden in de dressuursport. Fowenta werd kampioen in Gesves onder Stefan Van Ingelghem bij de jonge paarden en Lorenta liep op 8 jaar St Georges en
Intermediair onder Claudia Fassaert. Fowenta liep nadien Z dressuur in Lrv Antwerpen en liep ook in het springen vooraan M of Z (?) . E en P labels zijn uitgereikt door BWP.

Toen we met Bowenta naar Nederland gingen om ze te laten dekken door Pretendent veranderden we van gedacht na het zien van Apollonios xx. Deze uit Duitsland geimporteerde volbloedzoon overtrof elke verbeelding: soepel bewegen met een sterke achterhand en enorm bergop. Het was wel een vos en er zat al volbloed in Bowenta maar kom, zoveel potentieel en lenigheid had
ik zelden gezien , dus lieten we ze er maar van dekken.
Toen Pollonia 4 jaar was beslisten we om ze te verkopen omdat we nog merries hadden en we een keuze dienden te maken. Ze was wat meer volbloed type maar wel aangenaam van karakter en goed aan de maat en goed bewegen en springen,dus we dachten dat we ze makkelijk konden verkopen maar niets was minder waar.
Mijn paarden werden als dressuurpaarden ge-etiketteerd en ze waren niet echt van tel in onze streek.
Maar Mr Van Uytfang zocht en vond een goede fokmerrie bij ons en het is zijn verdienste geweest deze te laten dekken van een zeer goede hengst. Wij zijn daar ook zeer blij om.
Het zijn uiteindelijk de sportresultaten die tellen en de familie die wij nog staan hebben is ook zeker waardevol voor de sport hoewel we geen Apolloniosbloed meer hebben en Apollonios dood is.
Ik heb zodoende nog een dochter Flemming uit Lorenta en verder Quarterback xOsmiumxDonnerschlag uit Bowenta ( 3 merries: oma, dochter en kleindochter ) maar Bowenta is helaas overleden in 2000.
Er zijn ook afstammelingen naar Duitsland , Nederland en Denemarken gegaan maar daar zijn we het spoor van kwijt.
Bowenta haar laatste veulen is mijn huidig rijpaard Warrant Van Hazenhoek die als dressuurpaard wordt ingezet (niveau Z) maar die als jong paard ook verdienstelijk enkele wedstrijden in de cyclus heeft meegesprongen met Wim
Smet.
Ik hoop dat je geluk kan hebben met de nafok van Pollonia en ik blijf ook
sterk geinteresseerd in de resultaten en de nafok.
En als je in Kieldrecht bij Wim Smet meespringt met de merries mag je me
steeds SMS -en zodat ik even kan komen kijken. Ik woon er 500 m van.


Met vriendelijke groeten en tot ziens,

Luc Van Landeghem
Kieldrecht
Stal Hazenhoek Stekene

Dag familie van Landeghem, we zullen het onthouden! Dankjewel voor je bericht, en voor je verdienste aan de fokkerij van goede springpaarden. Bedankt om voor de nafok te blijven supporteren. We zullen zowel jou als de familie Van Uytvanck op de hoogte houden.