16-02-2009

Va-Vite, de verrassing van de avond. Winnaar van de Masters LRV-gew. Mechelen.

Gisteren was het voor het gewest van LRV-Mechelen de laatste (gewestelijke) indoor. Die wordt nu blijkbaar als vaste traditie bij ons in de rijhal gegeven, en daar komen achteraf altijd traditioneel "masters" aan te pas.
Er zijn heel wat goede ruiters in het gewest, en het publiek kan zo'n proef best appreciëren.
Vorig jaar ging de winst in de masters naar Willy De Beck. Kris Van Steen wist ook al enkele keren de masters te winnen, en ook zij waren gisteren van de partij.
Patrik was in het land, en hij mocht zijn kansen wagen.
Hiervoor nam hij Va-Vite, nog vrij jong en onervaren op hogere hindernissen.
Maar eigenlijk verraste Va-Vite gisteren zowel de ruiter als het publiek. Hoe hoger het stond, hoe beter hij nog begon te springen.
Toen Patrik met Va-Vite in de laatste ronde binnen kwam, wist hij al dat hij gewonnen was, maar hij reed de ronde nog voor het publiek. Over de laatste hindernis deed hij er nog een schepje boven op. De teugels los, en met zijn handen in de lucht. Alles foutloos. Goed gek, maar oh zo content dat Va-Vite het allemaal zo simpel deed. Spijtig dat daar geen foto's van zijn!
Moeten we zeggen dat er een bijzonder gelukkige eigenaar was? Op de 2e plaats stond Kris Van Steen, 3e plaats was voor Tom Mortelmans.

Het weekend bleef wel overschaduwd door het ongeval van Bram. Iedereen blijft bezorgd over Bram. We hebben geen nieuws gehad, en dat is in dit geval goed nieuws.