23-02-2009

Provinciale pony-indoor te Brecht; door Wendy Ceulemans.

Ik had ons Kris beloofd over de indoor te schrijven als hij goed geweest was. Onder goed verstaan wij vooral tevreden.
En ja ,wij waren zeer tevreden met de resultaten van onze jongens, Jeroen en Jorgen De Winter.

Wij op zondagmorgen dus vroeg op pad want Jorgen mocht met Obelix in de eerste proef Bl aantreden.Het was een mooi ritje wat goed was voor een 8e plaats.
Jeroen was voor DL en DM geselecteerd. Dit was al een overwinning op zich. Het eerste jaar met de pony's in deze reeks al een plaats kunnen bemachtigen op het provinciaal.Leuk. Maar Jeroen zou Jeroen niet zijn als hij het hier bij zou laten. Hij ging proberen om toch ook iets te betekenen voor ons gewest Mechelen. In de voormiddag bij de stijlwedstrijden reed hij 2 mooie ritten. Voor Eclipse in DL werd dit beloond met een 4e plaats.

In de namiddag krijgen we dan de wedstrijden met barrage. Dit is voor de ruiters en het publiek veel spannender. Jeroen mocht als 8e aantreden in DL van de 48 deelnemers. Jorien Lievens kwam als eerste binnen en zet er een zeer korte tijd op met Vino. Ik dacht dat de winnaar gekend was. Maar enkele combinaties later liet Laurens Mathijsen zien dat het toch wel korter kon(hij deed er 2 sec. af)
Dan was Jeroen aan de beurt en hij reed een zeer snelle barrage . Een fractie sneller dan Laurens. De volgende 40 (!) deelnemers hebben het onderste uit de kan gehaald om te proberen deze tijd te verbeteren. Maar tevergeefs ,Jeroen werd beloond met de overwinning.

In Dm, de hoogste reeks bij de pony's, had hij een balkje in de barrage met Bolero. We waren super content en hij werd hier nog 8ste.

De intergewesten overwinning moesten we spijtig genoeg op het laatste moment afgeven. We hadden zilver en daar was onze gewestmonitor Kris Van Den Bergh toch ook wel tevreden mee. Proficiat voor alle deelnemers van ons gewest.

D midden werd gewonnen door Pieter Kenis met Ferrari na een spannende barrage.
Bl door Rik Heylen met Quinta, 2e werd Jorich Spits(neefje van ons Kris en Patrik)
Cl was overwinning voor Tatjana Embrechts (Koningshooikt)

Binnen 14 dagen naar het nationaal. Hopelijk zijn we dan ook tevreden.
Groeten Wendy
http://www.lrv.be