02-03-2009

Patrik, veilig terug van zijn avontuur in Bremen.

Withney moet donderdag niet geweten hebben wat haar overkwam. Na jumping Mechelen heeft ze nog de driesterrenconcours in Nantes gehad, maar dat was nog in januari. Daarna heeft ze geen enkel parcours meer gesprongen, en dan wordt ze donderdagmiddag van de wei gehaald, om een uur later op concours naar Bremen te vertrekken, en dan nog wel een 4-sterrenconcours.
Daar krijgt ze op 3 dagen tijd niet minder dan 5 parcoursen met minimale hoogte van 1.50m voorgeschoteld.
Ze heeft het méér dan behoorlijk gedaan, met een 13e plaats in de Grote Prijs.
Ik heb de video's gezien, die ook kunnen nakekeken worden via mediacenter van www.clipmyhorse.de, en ze is veranderd. Waar ze vroeger bij indoorwedstrijden meer met de omgeving bezig was, lijkt ze vol zelfvertrouwen binnen te komen, en haar ding te doen. Ook al heeft ze geen wedstrijden gehad, ze heeft wel intensief gewerkt en dat zal zeker zijn vruchten afwerpen.
Ook Patrik krijgt meer ervaring op dit niveau, minder stress en dan zouden dit seizoen de resultaten niet mogen uitblijven.
Patrik kreeg alvast een pluim voor zijn manier van rijden van Steven Withaker. Hij zag in Patrik een goed ruiter, en als iemand van de "Withaker"-clan het zegt, dan horen we het heel graag vertellen.
Ondertussen heeft Patrik de Brit Michael Withaker al beter leren kennen. Patrik heeft steeds opgekeken naar Michael, want als ruiter is hij zeker en vast een toptalent. Zoveel jaren op het hoogste niveau meedraaien, je moet het maar doen.
Zo zaten Patrik en Michael Withaker zaterdagavond in gesprek in de bar van het hotel.
Er werd over vanalles gesproken, en plots zag Michael de horloge van Patrik. Hij vond het een chique. Patrik wist dan trots te vertellen dat hij die had gewonnen in Dublin, met Sherlock.
Patrik keek dan ook even naar de horloge van Michael, zo gaat dat. Een Rolex, heel mooi. Michael gaf daar ook wat meer uitleg bij. Hij had die Rolex 27 jaar geleden gewonnen op concours in Calgary. Bij thuiskomst had hij ze cadeau gegeven aan zijn vader.
Twee jaar geleden is vader Withaker overleden, en uit respect voor zijn vader en voor zijn eigen sportieve carrière, heeft hij sindsdien de horloge terug aan zijn pols.
Een echte Brit moet af en toe stoer uit de hoek kunnen komen. In dat opzicht zal Michael Withaker niet onder doen. Hij neemt de horloge van zijn pols in zijn rechterhand. Hij vraagt aan Patrik of hij weet wat er zo bijzonder is aan zo'n Rolex. Vooraleer Patrik een antwoord kan geven, zegt Michael Withaker dat ze toen al slagvast waren. Ze kunnen elke slag incasseren. Om kracht bij zijn woorden te brengen, neemt hij de horloge en tikt hij er snoeihard mee tegen de toog.
Michael had het niet verwacht, maar zo slagvast zal ze dan toch niet geweest zijn... Het glaasje onmiddellijk kapot. En dat voor een horloge met zo'n sentimentele waarde.
Hij legt de horloge langs de kant, nog altijd even stoer, alsof hij er niets meer van moet hebben.
Het gesprek neemt een andere wending, de horloge lijkt vergeten.
Tot Patrik een opmerking maakt; hij dacht dat de Rolex zo bijzonder was, niet omdat ze slagvast zou zijn, maar wel omdat ze een gouden armband had.
Michael hoort op dat moment het woord "gold" en hij terug op zoek naar zijn horloge. Waar had hij ze nu toch gelegd? Hij kon ze niet terugvinden, naar alle garçons gevraagd of ze per ongeluk zijn horloge hadden opgeruimd.. Even was hij van plan er "polizei" bij te halen, tot hij er bij uitkwam dat hij ze ondertussen al wel terug in zijn broekzak had gestoken.
Waarschijnlijk zal hij volgende keer op concours zijn Rolex opnieuw aan hebben. Michael Withaker houdt zich aan bepaalde tradities en waarden, en dat kunnen we zeker appreciëren.

Het zal nu een tijdje duren vooraleer we terug tussen de wereldtop mogen vertoeven. Nochtans, je weet het nooit.. Wie had vorige week woensdag verwacht dat Patrik dit weekend in Bremen zou gereden hebben?
Wij zeker niet, maar we houden ons klaar om last minute te vertrekken.

Voor het buitenseizoen wordt er binnenkort door de KBRSF in samenspraak met de bondscoachen en de ruiters een planning opgemaakt, en zo'n planning is zeker geen overbodige luxe. We zijn benieuwd waar we dit jaar nog naar toe kunnen.
http://www.clipmyhorse.de