11-08-2013

Geslaagd ponytornooi in organisatie van LRV Herselt; er zijn selectiepunten gesprokkeld..

Na een geslaagd weekend wou ik toch nog eens de collage boven halen van ons gezin.  Een fiere mama op prestaties van de kinderen en van de papa.   Patrik presteerde bijzonder sterk op CSI*** Beervelde met zijn paarden Withney, Comptesse en Umosa.   Deze keer hebben we het helemaal van op afstand moeten volgen, soms wel spijtig, maar ook heel leuk om de kinderen zelf actief bezig te zien.    Gisteren waren we te gast op het ponytornooi van LRV Herselt, terug met de 4 kindjes Spits en 12 pony's.   Ook neef Jorich Spits, nichtjes Mieke en Julie Ceuterick, Nathalie De Winter zorgen er voor dat het steeds een familie-uitstap is.

Niet alleen de goede prestaties zijn belangrijk, nog meer belangrijk is om te gaan met de omstandigheden van "net niet".
Na het topdagje van Thibeau op LRV Geel ten Aard, was er gisteren hier en daar af te rekenen met pech.
Spirit laatste balk in tweede fase met snelste tijd,   Sunny ook fout in 2e fase met snelle chrono, een hapering met Saartje in barrage van B licht.      Het is niet evident, en er moet altijd met verstand gereden worden.

Zowel volwassenen als kinderen moeten leren om klein te zijn in overwinningen, groot in het verlies.    Een belangrijke les die ook in het echte leven van toepassing blijft.

En vooral ook blij kunnen zijn voor andere kinderen of collega's.  Gisteren stond er geen maat op Caro Belle de Hornois.
De voorbereiding van Caro Belle was nochtans wel bijzonder.  Ze was hier ook bij ons op het ponykamp, en heeft heel goede springlessen gekregen van Patrik en van Maurice Van Roosbroeck. 
Op vrijdag werd Caro Belle echter ziek, en moest ze ook even naar de dokter en ziekenhuis.  Na de nodige onderzoeken mocht ze gelukkig vrijdagavond terug naar huis.  

Op zaterdag was het al beter, en zoals gezegd liep het zondag als een klok.     Ze maakte van de hele dag geen enkele fout, en bovendien won ze de reeks B licht met Xander en een tweede plaats met haar pony Hiawatah.    Ook in dressuur won ze met Hiawatah.

Ons nichtje Nathalie De Winter won ook haar reeks dressuur met Gipsy, en in het springen heeft ze een prima seizoen met Gipsy en Beauty.  Haar selectie voor het provinciaal in Herenthout zou normaal geen probleem mogen zijn.

Voor Marnick en Venus was het seizoen in D midden, de hoogste reeks, goed van start gegaan met een tweede plaats in Weelde Ravels.  Daarna was er steeds die ene fout, waardoor er niet echt veel selectiepunten verdiend worden.


Zijn honger was groot, en vorige week was er net die fout op de voorlaatste hindernis.    Zijn supporters gaven hem terug wat moed, gisteren zou het lukken volgens hen!    En inderdaad, met de nodige ondersteuning haalde hij de barrage.
Met 8 mochten ze naar die barrage, waar Lisse Bosch de leiding overnam van Martijn Tormans toen Marnick de ring in kwam.       De tijd was haalbaar dacht Marnick, en Venus deed super mee.   In de laatste rechte lijn nam hij heel wat risico's.     Het leek mogelijk, maar toch rolde de balk uit de lepels..    De kortste tijd met 4 punten, was nog goed voor de 5e plaats.   Marnick heeft zelf al geteld, en deelname aan het provinciaal kampioenschap zou nu een haalbare kaart moeten zijn.  

Met Sunny, Spirit en Saartje had Thibeau al heel wat selectiepunten gehaald, met Corne's Juliette kon hij er nog gebruiken.  Ze zijn pas begin dit seizoen een combinatie geworden, en geraken nu goed op elkaar afgestemd.   Gisteren reed Thibeau een verstandige rit, goed voor de 2e plaats in D licht, en dus ook Corne's zal er denkelijk bij zijn op PNP 2013 in Herenthout.     We kijken toch wel uit naar deze kampioenschappen, georganiseerd door LRV Herenthout in september.

Het zou een familie bijeenkomst kunnen worden.  Ook Mieke Ceuterick en Mateo waren gisteren 3e in D licht, prima zo!
Haar zus Julie deed het ook foutloos in D beginnelingen met Marcos.

En tenslotte hebben we nog de tweeling Catherine en Lauranne Spits.   Kleine Catherine had vorige week haar vuurdoop in B beginnelingen met Empress.   Het werd voor haar een valse start, ze sprong de rechte hindernis 1 van de foute kant..  

Deze keer werd er nog meer aandacht geschonken aan de verkenning, en ze nam een goede start.   Het liep bovendien helemaal foutloos, echt knap!   Lauranne heeft al 4x foutloos gesprongen op 4 deelnames.   Gisteren deed ze dat een 5e keer foutloos met Tino!    Ook met de pony's Lucifer en Frits deden Catherine en Lauranne het foutloos in de reeks kleine a, 50 cm.

Dat de kindjes Spits foutloos springen, dat is leuk, maar niet echt uniek.  Wat gisteren wel uniek was, dat was de tweede plaats in dressuur voor Lauranne en Frits.  De eerste keer prijs in dressuur, en een heel gelukkige Lauranne.
Met dank aan Naomi en Jolien voor de dressuurlessen.  Dank aan vava Heist Laurent Spits bij de begeleiding van de dressuurproef.

Volgende week zondag 18 augustus is er opnieuw een LRV tornooi, deze keer in ons eigen gewest.  De club van Lint is organisator van dienst.    We hopen dat we daar van op afstand mogen supporteren voor Patrik in Gesves.  Hopelijk krijgt hij enkele van zijn paarden gekwalificeerd voor de finale van het BK jonge paarden.