28-06-2013

Comptesse; 4e in rankingsproef CSI*** Bonheiden !

Lang leve de livestreams en TV-uitzendingen van jumpingwedstrijden.  Wie er gisteren live niet kon bij zijn in het stadion van Aken, heeft de Belgische ruiters zien stunten van achter het computerscherm.
Prachtige prestaties van de Belgen Nicola Philippaerts, Ludo Philippaerts en uitzonderlijke prestatie van Dirk Demeersman met slechts 1 tijdfout over 2 loodzware omlopen.   
Toen Ludo Philippaerts als laatste starter binnen kwam, was de overwinning binnen handbereik.     4 strafpunten was mogelijk, met 5 strafpunten was er een ex aequo met Nederland.  Vanaf 6 strafpunten was het te herbekijken.  Sowieso telden de 3 omlopen van de omlopen, want door omstandigheden kwam Gregory Wathelet met Destiny niet meer terug de 2e omloop.
De druk op de schouders van Ludo moet enorm geweest zijn.  Al vroeg in de omloop kreeg hij een eerste fout..  Lang zag het er prima uit, maar die allerlaatste hindernis..  Daar ging de 2e fout.
Al bij al een prima prestatie, om op zo'n prestigieuze wedstrijd 2e te mogen zijn.

Waar het wat minder ging voor Gregory op donderdag, was er op vrijdag toch een lichtpuntje met de foutloze basisomloop van Gregory met Citizenguard Cadjanine Z (Canabis Z x Feinschnitt). In de barrage kwam er een lichte fout, maar toch heel knap!
Patrik hoopte ooit met deze Cadjanine zelf in Aken te geraken, maar ze is er dan toch zonder hem geraakt.  We zijn er toch wel fier op!
De wedstrijden in Aken zijn verder te volgen via: www.clipmyhorse.de.

Gisteren is Patrik gaan supporteren in Aken.  Vandaag kon hij zelf terug aan de slag in Bonheiden. Daar hebben we de CSI*** in Bonheiden, waar Comptesse goed van start is gegaan.  Ze werd op vrijdag 4e in de FEI rankingsproef.
Op vrijdagavond kijken we verder uit naar de prestatie van Uletta in de Masters.

Een andere wedstrijd volgen we eveneens graag via livestream, met name het Belgisch Kampioenschap Juniors in Pottes.  Daar zorgt www.horse-live.com voor de beelden, met onze dank!

Onze neef Jeroen De Winter had in de openingswedstrijd van dit BK even pech.  Met zijn beide 7-jarige paarden Gretel en Gravin kreeg hij een lichte fout.

Als alles verder goed verloopt, kan Jeroen zondag de finale rijden van dit BK in Pottes.  Dat zou al heel mooi zijn.  Het zal zonder heel wat supporters zijn.   De meeste nichtjes en neven hebben eveneens een heeeel belangrijke wedstrijd. 

Op zondag 30 juni staat het gewestelijk ponytornooi van Itegem met stip op de agenda.   Onze vakantie is begonnen!