04-03-2013

Comptesse en Withney sprongen zich in de kijker op CSI*** Bremen.

De concours in Bremen zal wellicht de laatste indoorwedstrijd van het seizoen geweest zijn voor Patrik.  En dan mag hij tevreden terug blikken!   Voor Comptesse was zelfs de 1.50m proef op zaterdagavond, het Championnat van Bremen, een opsteker.   Ze haalde de winst binnen de groep, en wist zich zo te plaatsen voor de Siegerrunde.   Daar leek de vermoeidheid toe te slaan, maar haar eerste FEI rankingspunten zijn alvast een feit!!

Withney is voor ons een vaste waarde.  In Bremen werken ze met een speciaal systeem, waarbij op zaterdag een landenwedstrijd verreden wordt.  Die punten worden meegenomen naar zondag.  
Op zaterdag keek Withney tegen 2 fouten aan. Jan Vinckier was daar al mooi foutloos, een goede uitgangspositie voor zondag.   Met het team werd België 2e.   Op zondag was er eveneens een apart klassement voor de proef, een 1.55m rechtstreeks op tijd.

Patrik en Withney deden het uitstekend, maar één wending iets te kort genomen, en daar was de fout...  Nu was het nog goed voor de 12e plaats, maar toch spijtig want een betere klassering was zo dichtbij.  Dat is de sport!

Uiteraard waren we bijzonder verheugd dat Jan Vinckier zijn goede uitgangspositie van zaterdag op zondag wist vast te houden.  Jan was de enige die in een dubbel foutloze omloop slaagde, en was uiteindelijk de winnaar!

Jan Vinckier heeft al toegezegd bij ons op de Groentenjumping te zullen deelnemen.   Hij zal vast en zeker ook hier voor het nodige spectakel kunnen zorgen.

Voor Comptesse en Withney zal ook CSI St-Katelijne-Waver hun volgende wedstrijd zijn.  Ze hebben nu al de vorm, en we doen er alles aan dat ze die vorm nog even mogen aanhouden..    Ook het goede weer hebben we nu te pakken, en ook dat willen we  zo houden!