06-07-2015

Vandaag rustdag op stal, we maken ons op voor Jumping Kapellen& BVB Opglabbeek !

 We houden wel van pit en snelheid.   Vooral in de paardensport, waar dé  man in vorm Jérome Guéry heet.  Hoe kan hij toch stunten, met op enkele maanden tijd drie Grote Prijzen van formaat te winnen.  Na Lummen in mei, was er vorige week de winst in de GP CSI**** Knokke en gisteren de GP CSI**** Mons.   Telkens met Papillon Z, die letterlijk extra vleugels heeft gevonden.  Heel knap!  

Jérome is al jaren een snelle jongen, en vandaag zijn we gaan kijken naar andere snelle jongens, die meedoen in de Ronde van Frankrijk.

De sfeer zit er meteen goed in!   Dat wou onze jeugd zeker niet missen!   Het voorbije weekend hebben we met die jeugd op wedstrijd geweest,  waar we vooral de prima prestatie onthouden van kleine Lauranne Spits die met onze BRP dekhengst Hightrick knap 9e werd in de proef 90cm van de Gouden Laars!
Ze reden nog niet voor de tijd, nochtans ging het toch al vlot !

Nu zondag 12 juli hebben we een volgend LRV tornooi in Merksplas, waar Thibeau aan de start komt met Hightrick en Kadans vd Groenheuvel in D midden. 
Thibeau heeft als voorbereiding gisteren de klasse 4 van de VOR gereden in het Azelhof met Kadans, die hij ook won!

In de GP Vor had Patrik de kans genomen om enkele jongere paarden te rijden, ook daar was de winst voor Patrik.

Volgend weekend staat er terug een internationale wedstrijd op het programma.  Patrik gaat naar CSI*** Kapellen en rekent hiervoor op Verdi vd Withoeve, High Sky du Sud en Dolce Vita.

Killian Norris, die we vandaag graag willen feliciteren met zijn 18e verjaardag, mag zondag met de 6-jarige paarden richting de cycluswedstrijd in Ternat vertrekken.

Als je paarden zoals Belissimo, Jericho, Judith, Jenny en Carlina op wedstrijd mag meenemen, dat is al een mooie cadeau!

Uitkijken doen we deze week ook naar de wedstrijd in Opglabbeek, waar onze neef Jeroen De Winter mee dingt naar de 
Beker van België Juniors.    Hij rekent hier graag op zijn merrie Gretel S.   Ook onze zoon Thibeau Spits wordt er verwacht, waar hij zaterdag meedoet aan de proef 1.30m Silver League met de 6-jarige Jacobien vd Dwerse Hagen en met Freestyle.
En of we een druk paarden - ponyweekend zullen hebben... !  Maar vandaag even rustdag, en tijd voor een andere sport, weliswaar passief....