30-04-2013

De droom van Jeroen.. Welke ambities koestert de nuchtere Jeroen De Winter?

Jeroen heeft al heel wat provinciale en nationale titels behaald met zijn pony's en paarden in het LRV gebeuren.
Met 2 internationale overwinningen in finales bij de 7-jarige paarden, reed hij zichzelf in de kijker.
Dat was de reden van een interview met Kris Van Loo, voor de Gazet van Antwerpen.  

We kennen Jeroen als een heel verstandige jongen, een echte werker met veel verantwoordelijkheid, en bijzonder realistisch.     Die nuchtere kijk op het leven en op zijn sportcarrière werden ook in het artikel omschreven.  Aan Kris heeft Jeroen zijn echte ambities niet verklapt, maar we hebben zelf even gepolst en toen kwam toch een reactie..
Dit weekend neemt Jeroen  deel aan het Belgisch Kampioenschap 7-jarige paarden in Lummen, waar hij al bijzonder tevreden zou zijn met een finaleplaats.

Hij wou ook even vooruitblikken, en dan zou hij graag binnen 2 jaar deel uit maken van de Belgische delegatie juniors op het Europees Kampioenschap.   Jeroen heeft er nog een voorwaarde aan toegevoegd, opdat het pas echt geslaagd zou zijn voor hem.    Dat hij op zo'n EK zou kunnen vergezeld worden van onze zoon en zijn neef Thibeau Spits, die dan laatstejaar Children zou zijn..

Theoretisch zou het haalbaar zijn, omdat de leeftijden zouden kloppen.  Tussen theorie en praktijk zit nog een heel verschil!   Aan Jeroen twijfelen we geen moment, en we weten dat als hij zijn zinnen ergens op zet, dat het met het nodige geluk toch mogelijk kan zijn.  Nochtans heeft Jeroen tot op heden nog nooit deel genomen op een EK, maar dit heeft ook nooit een ontgoocheling betekend.  Het wijst er op dat zo'n selectie helemaal niet evident is.

Onze Thibeau is momenteel letterlijk en figuurlijk nog een lichtgewicht!    Je mag kinderen niet vergelijken, maar Thibeau staat nu goed zijn mannetje in B licht, C licht, D licht, terwijl Jeroen dat toen al wel deed in de reeksen D midden.
  
We zullen maar niet te snel van stapel lopen, want we weten dat iets forceren nooit ideaal is.
Maar wie weet?!     De kans dat het niet zal lukken, is veel groter dan dat ze er wel samen zouden staan binnen 2 jaar.  Maar stoppen met dromen, dat zou helemaal zonde zijn..

In ieder geval gaan we ook dit weekend met onze jeugd op stap, en we nemen daarvoor onze pony's mee naar CSN Lommel op woensdag 1 mei.   Voor Thibeau worden dat Corne's Juliet, Sunny, Saartje en Spirit.   Marnick rekent op zijn pony's Kirrewietje, Katinka, Venus en Beauty.  Daarnaast neemt Marnick nog zijn paard Bijou mee voor de scholieren 1.10m.  Voor Thibeau zullen we binnenkort nog wel een geschikt paard vinden in de stallen..     We hebben nog wat tijd!

Nu even stoppen met dromen, maar alles voorbereiden naar Jumping Lummen toe.    Met Withney is het voorbije jaar abnormaal geweest, en ze voelt thuis topfit aan.   We kijken dan ook graag uit wat Withney, Comptesse en co dit weekend in petto hebben, en wat Gretel nog kan doen voor Jeroen.  

Jeroen rijdt de eerste manche van het BK 7-jarige paarden op woensdag 1 mei met Gretel en Gravin.   Patrik komt vanaf donderdag in actie.