01-09-2016

Driesterrenconcours in Bird Nest begint morgen voor Thibeau en Patrik!

Voor de meeste kinderen begint vandaag de school, maar voor onze zoon Thibeau Spits is het met enkele dagen vertraging..

Patrik is al enkele keren in China op concours geweest, maar nu was ook Thibeau uitgenodigd om deel te nemen aan de driesterrenconcours in Bejing.  Laten we zo hopen de Belgische paarden, en de paardensport ginds mee te promoten..

We hebben reeds enkele Chinese kinderen hier te gast gehad om ze te coachen.  Als Thibeau het daar laat zien tot wat kinderen in staat zijn, kan dat misschien een extra boost geven richting België.   Maar uiteraard voor Thibeau zelf een hele ervaring, en een anti-stress training als hij zo'n stadion mag betreden. Blijkbaar zou er heel wat publiek op afkomen, we zijn benieuwd..
 
De resultaten zijn alvast te vinden via deze link.     Zowel Patrik en Thibeau hebben vorige zondag op een nationale concours in China alvast hun eerste kennismaking met hun paarden en pony goed afgewerkt.  Duimen voor het verder verloop nu in het Bird Nest stadion, waar 8 jaar geleden de Olympische Spelen plaats hebben gevonden.

Het is uiteraard spijtig dat op deze manier Patrik de mooie concours mist in België bij de Stephex Masters in Wolvertem, meer dan een bezoek waard.

Gisteren hebben ze ook de jaarlijkse uitstap met de ruiters van de VLP Club Groentenjumping gemist naar Bobbejaanland.

En ook hebben ze gemist op welke prachtige manier onze eigen jeugd van deze VLP club mee de begeleiding op zich hebben genomen van een kamp voor G kindjes.   En dat ze er van genoten hebben, fier op onze brave pony's en op alle kinderen die op een of andere manier hebben meegewerkt tot het fijne resultaat!

Ook in België blijven we graag met de kinderen op wedstrijd gaan.  Zaterdag is er voor Catherine en Lauranne een manche in de Gouden Laars in het Azelhof.  Zondag trekken we naar Turnhout voor onze laatste gewestelijke LRV tornooi.

Van sommige pony's zijn we al zeker van deelname op het provinciaal kampioenschap in Leest op 11 september.  Maar voor de zekerheid kunnen we nog wat puntjes gebruiken.  We gaan er voor gaan!!