13-09-2013

Dromen van een titel.... Volgende week kampioenschappen in Zangersheide.

We proberen er steeds heel kalm in te blijven, maar we kunnen er niet meer omheen.    Sinds vorige week is het "het" gespreksonderwerp bij uitstek.
En het gesprek wordt steeds op gang gebracht door onze hevigste supporter, vake Jos Ceulemans.

Zijn de paarden in vorm?  Mogen we starten?  Welke gaan we nu dan starten?  Wanneer is er nog eens een springtraining?   Zouden we niet zus, en zouden we niet zo?

Jos droomt van een titel, en hij is dit jaar al wel heel erg verwend geweest.  Onze neef Jeroen en Gretel hebben al enkele keren gestunt.     Zou er dan die laatste stunt in Zangersheide nog bij kunnen?   Als het even kan, het zou precies toch nog leuk zijn om aan het prachtige palmares tot nu toe; "Wereldkampioen 7-jarige paarden" te mogen toevoegen.

Dan moeten we hem natuurlijk gelijk geven, 't zou chique zijn.  Maar...     Een balk is toch oh zo snel genomen, en laat ons dan maar blij zijn met de titels Belgisch Kampioenschap Juniors en Belgisch Kampioenschap 7-jarigen.  Dat nemen ze ons volgende week alvast niet meer af!

Maar zouden we dan toch echt geen titel kunnen bij winnen volgende  week?  Donckervoort sprong vandaag thuis op training heel erg goed.   Ook neef Jeroen heeft dat met een nuchtere blik bekeken, en wist dat dan toch te bevestigen aan vake Jos, die deze keer er zelfs zijn slaap voor zal laten.
Of zal het Valence zijn, de 6-jarige dochter van Va-Vite uit Emeraude du ri d'Asse?   Ze heeft een sterk seizoen achter de rug, en heeft alvast getoond iets te hebben met Zangersheide.  Ze haalde daar met een tweede plaats op de Z-dagen een wildcard binnen om deel te nemen aan het WK.

Of is het onze bronzen Caveman DH Z (Caveman x Corland)?     Hij won in de maand juli al de proef van de 5-jarige paarden in Zangersheide, door de snelste te zijn van 21 barrage-kandidaten.   Ook in Gesves liet hij zijn kunnen zien, en waren we wel heel tevreden met de bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap.  Temeer daar Caveman pas zadelmak is van begin dit jaar.   Hij leert heel snel bij,  en ook volgende week zal een mooie ervaring worden in dit leerproces.

We hebben nog een getalenteerde 6-jarige merrie mee; met Vichy DH Z (Va-Vite x Feo).   Bij haar is het altijd boeiend,  maar moeten we haar vermogen soms nog weten te doseren en in goede banen te leiden.

Ze is een merrie met een gebruiksaanwijzing, en "zus van".     Vichy is de jongere zus van Withney en zo belanden we bij het volgende kampioenschap dat toch steeds een boeiend verloop kent.  

Het Belgisch Kampioenschap van de seniors begint nu woensdag in Lanaken met de eerste kwalificatie.  Slechts 40 ruiters zijn voorgekwalificeerd om deel te nemen, waaronder Patrik.  Elke ruiter mag maar starten met 1 paard.

Dit jaar wou Patrik starten met de merrie Comptesse van de Withoeve, die ook geruime tijd in bijzonder goede doen is.    Dat plan had Patrik al enkele maanden in zijn achterhoofd.    Tot in Gijon..

Daar merkte Patrik dat Withney nog echt goede vorm had om meerdere dagen over hoge hindernissen te springen.    We hebben ze ook al lang heel spaarzaam ingezet, en ook de volgende weken staat er niets speciaals op haar agenda.     
Na Gijon heeft ze ook al rust gekregen, en ze lijkt terug klaar voor een uitdaging en om er tegen aan te gaan.

En wij?  We zullen waarschijnlijk volgende week geen titel halen, we zullen daar dan waarschijnlijk wel even over ontgoocheld zijn.   Een sportman mag ambities hebben, en zijn supporters ook.
Maar....   We hebben het niet gecheckt, maar het lijkt ons toch uniek.   Withney sprong als 8-jarige haar eerste Belgisch Kampioenschap bij de seniors, en miste tot nu toe ook geen enkel jaar.  Sterker nog, ze wist zich ook steeds te kwalificeren voor de finale.    Eén keer hebben we Sherlock laten starten in die finale, ten koste van Withney, door een weddenschap, en omdat Patrik toen met 2 paarden was gekwalificeerd en de keuze had.    Maar in principe wil dat nu zeggen dat ze al 6 keer op rij een finaleplaats wist te halen op een BK van de seniors.
Hebben we nu al een record?   Of doen we er volgende week nog ééntje bij, en hebben we dan pas een record?!    We zijn toch al heel tevreden met wat geweest is, en volgende week zullen we op bepaalde vragen een antwoord kennen.

Zeker staat het nu al vast dat Patrik aan de start zal verschijnen met Withney.   We hebben al enkele keren heel dichtbij geweest, en blijven nog heel even dromen..  Zou het dan toch wel eens mogen lukken?  
Volgende week donderdag weten we alvast of ze erbij zal zijn met de finale.   De finale van het Belgisch Kampioenschap vindt plaats op zaterdag 21 september.

Als we in Zangersheide helemaal geen potten weten te breken, kunnen onze kinderen misschien wel voor een provinciale titel zorgen op LRV Kampioenschap in Herenthout?   Het is voor hen minstens even spannend.  Onze jongens gaan hun laatste generale repetitie doen morgen met hun pony's op de Gouden Laars wedstrijd in 's Gravenwezel.     Patrik kiest deze week voor rust.  Ook Jeroen gunt Gretel dit weekend rust. Wie de beste strategie heeft uitgekozen, weten we snel..   Wordt vervolgd....