03-08-2015

Een pluim voor organisatie Azelhof!! Prima prestatie in FEI rankingproef op zaterdag voor Verdi!

 We mogen het gerust zeggen, de driesterrenconcours in het Azelhof in Lier, was tot in de puntjes verzorgd.  Een pluim voor de organisatie!

Het wordt dan nog eens zo fijn, als ook de paarden een beetje willen meewerken om het zo goed mogelijk te doen.

Dat hadden Donckervoort, Verdi vd Withoeve en Gravin van het Netehof meteen goed begrepen!

Op zaterdag in de FEI rankingsproef deden ze het schitterend.   We waren bijzonder tevreden met de foutloze en snelle barrage van Patrik met Verdi Vd Withoeve.  Bijna reed neef Jeroen naar een schitterende 2e plaats met Gravin, maar die fout op de laatste hindernis.... Jeroen mocht toch tevreden terugblikken met een 7e plaats, Patrik zou 3e worden na  Gilles Dunon en Thierry Goffinet. Op vrijdag was Verdi met Patrik ook al goed voor de 7e plaats met een dubbel foutloze omloop.

Donckervoort had zich tijdens de Derby op vrijdag al goed getoond aan het publiek, tot hij de oxer over de vaste waterbak moest springen.  Daar eindigde de omloop vroegtijdig.. Niet getreurd, voor de pas 7-jarige Donckervoort zullen er nog veel herkansingen komen, en op zondag was dat in de 1.35m proef meteen met succes.   Hij plaatste zich voor de barrage, en daar kregen ze 1 fout.

Op de CSI*** Lier was alles tot in de puntjes verzorgd, ook aan de show was er gedacht.   Op zaterdagavond mochten onze meisjes Catherine en Lauranne mee galopperen met de pony's in de mini-steeple chase.   Een super leuke ervaring!

Zondag mochten ze opdraven voor iets anders.  Ze mochten eens poseren naast een tweeling, die exact 2 dagen ouder is, maar waar in België iets meer ruchtbaarheid werd rond gegeven, dan de geboorte van onze meiden.

Het waren de prinsjes Aymeric en Nicolas die met hun ouders Prins Laurent en Prinses Claire te gast waren in het Azelhof.
Dat ons meisjes toch wat kleiner zijn, ja, die 2 dagen zijn precies toch zichtbaar...

Op zondagnamiddag konden we jammer genoeg niet meer stunten voor een sportief hoogtepunt.  De vermoeidheid zal wat toegeslagen hebben, bij zowel Verdi als Gravin.

We kijken toch vol goede moed uit naar de volgende wedstrijd, weeral ééntje om U tegen te zeggen.  Het Flanders Horse Event in Beervelde, kan op heel wat aanhang rekenen bij het publiek.

Patrik mag er van start gaan in CSI***, en neemt daarvoor opnieuw Verdi vd Withoeve mee, deze keer in gezelschap van Dolce Vita.


Voor Patrik begint de wedstrijd in Beervelde pas op donderdag.  Ideaal om op woensdag nog mee te genieten van onze pony-springwedstrijd, ingericht in samenwerking met het LRV gewest Mechelen-Kontich.  Het zit helemaal volzet, het wordt een super fijne avond, waar iedereen van harte welkom is vanaf 16u voor de jumping, en 17u voor de BBQ.  De startlijsten zijn te vinden in het vorige nieuwsbericht.