29-04-2013

Eerste rankingspunten voor Umosa! Geslaagde editie van Jumping Antwerpen.

Patrik had het voorbije weekend slechts 1 doel voor ogen, een goede prestatie neerzetten in de speedproef op zaterdagavond.  Het was eveneens een FEI rankingsproef,  met meer geld gedoteerd dan een doorsnee speedproef.

Daarvoor was Umosa mee naar Antwerpen getrokken, en ze heeft het ginds voortreffelijk gedaan!  Met een snelle ronde, en onderweg 1 fout, was dit goed voor een 7e plaats.  Meteen goed voor haar eerste FEI rankingspunten, onder het zadel van Patrik.

In dezelfde proef vorig jaar kon Patrik nog rekenen op Wrangler.  Ze waren als combinatie prima op elkaar afgestemd. 
Vorig jaar hebben we even eenstatistiek gemaakt met het aantal overwinningen voor Patrik en Wrangler, dat bleken er 11, met 30 top 3 plaatsen.  Dat was ook al heel wat!  Dit jaar mogen we hetzelfde doen voor Nico Vanderplaetsen met Wrangler, maar dan beginnen we met de 2e plaatsen.  Ook Wrangler was dit jaar in Antwerpen aanwezig, en hij liet zich weeral opmerken!
Hij werd dit weekend 2x tweede in de CSI** Bronze, waaronder de GP CSI** 1.35m. 
Op bijna een jaar tijd is hij 8x tweede geweest, maar toch ook 5 overwinningen.    Over een geslaagd seizoen gesproken. 
In september van dit jaar zou Wrangler terug naar onze stal keren,  we zullen hem dan ook graag zien thuis komen!


Jumping Antwerpen was zeker geslaagd, met een mooie ontknoping in de Grote Prijs.  Alle resultaten vindt je hier.
Er waren enkele bijna-Belgen met topprestaties.   Op het VRT nieuws werd Harry Smolders alvast bestempeld als "landgenoot" met een knappe 2e plaats met Emerald.   Katelijnenaar Joe Clee rijdt wel onder de Britse vlag, maar we waren heel blij met zijn 4e plaats in de Grote Prijs.  

Nu vrijdag maakt Joe Clee deel uit van het Britse team tijdens de landenprijs in Lummen.  Hij heeft daarvoor zijn merrie Diablesse de Muze gespaard voor Antwerpen, maar Utamaro toonde zich alvast een fantastische vervanger.   Winst in de Grote Prijs ging naar Frankrijk, met Simon Delestre. 


We hebben genoten van de sport in Antwerpen,  en kijken al uit naar het volgende concours.
Binnen enkele dagen beginnen we er aan in Lummen.    Voor de grote proeven verdelen Withney en Comptesse het werk.  Patrik waagt eveneens zijn kans met Umosa in de Derby van Lummen op zaterdagavond..  Hoogtepunten in Lummen zijn uiteraard de landenprijs op vrijdag, en de Grote Prijs op zondagnamiddag.  
Patrik hoopt zich te kwalificeren voor de GP met Withney, die live zal te volgen zijn op sporza.  
Op vrijdag dus de landenprijs, waar we een eerste stap moeten proberen te zetten naar promotie naar de eerste divisie.  De Belgische equipe in de landenprijs zal bestaan uit 4 van de 5 volgende ruiters:   Dirk Demeersman,  Olivier Philippaerts,  Annelies Vorsselmans, François Mathy Jr en Philippe Lejeune.

Onze neef Jeroen staat ook voor een uitdaging.   Voor het eerst komt hij aan de start van het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden;  hiervoor rekent hij op Gretel en Gravin, en kan hij uiteraard rekenen op onze steun!
Hij neemt eveneens Va-Vite mee voor de CSI** rubrieken.

Het begint allemaal in Lummen op 1 mei.  Meer info via www.jumpinglummen.be.



Gekoppelde paarden
Wrangler van de Withoeve
Umosa B