23-09-2013

Eerste titels voor Thibeau!! Net geen Hattrick, maar er komt een Hightrick.

Hij heeft er bijzonder lang wakker van gelegen, en eindelijk is het hem gelukt.   Na een fantastisch seizoen heeft Thibeau ook op een kampioenschap zijn eerste overwinning beet. En meer dan dat, het zijn er zelfs 2 geworden!
 
Gisteren vond in Herenthout het provinciaal kampioenschap LRV plaats.  Het was een heel mooie organisatie, de ruiters konden in de beste omstandigheden hun sport beoefenen.   Ze waren allemaal bijzonder gemotiveerd om te presteren.  


Het begon 's ochtends al super met Spirit.  In de reeks C licht deed hij een prima rit, en een heel snelle 2e fase.   Het was een echte opluchting dat deze tijd uiteindelijk goed was voor de overwinning!  
Daarna mocht Thibeau opnieuw in de ring voor de reeks D licht met Corne's Juliette.     In de tweede fase nam Thibeau misschien net teveel risico, en daar kwam een zeldzame fout.

Kort daarna kreeg hij in dezelfde reeks een herkansing, met Sunny.    Ze zijn dit seizoen helemaal op elkaar afgestemd geraakt.  Thibeau trok in de tweede fase alle registers open, hij reed een quasi perfecte barrage.
Hij glunderde als hij over de finish reed, want hij had inderdaad een bijzonder snelle tijd neergezet.  Een tijd, die trouwens bijzonder mooi in beeld werd gebracht door het nieuwe scherm van Paul Serneels.
Paul is een vaste medewerker aan de Groentenjumping, en ook dat scherm zal volgend jaar schitteren bij ons op de concours.

Onze zoon Marnick Spits deed het in de reeks D licht ook niet slecht met Katinka.  Ze hadden lang uitzicht op een mooie dubbel foutloze ronde, maar misschien net iets te kort gedraaid met één stop en 4 strafpunten tot gevolg.

In de reeks B licht kon Thibeau aan het werk voor een derde titel.  Met Saartje heeft hij ook een super seizoen gehad.  Hij plaatste zich voor de barrage.   Ondertussen hadden we het nieuws gekregen van Patrik dat hij net een balk had met Caveman in de finale van de 5-jarigen in Zangersheide.  Er stond een bijzonder zware omloop, en eigenlijk waren we dan toch wel fier dat Caveman het er goed had van afgebracht.     Iedereen droomt altijd van een titel, maar soms moet je gewoon met iets minder tevreden zijn.

Patrik zou dan komen om onze jongens verder te coachen op het provinciaal kampioenschap.  Voor de barrage van Thibeau en Saartje kwam hij net te laat.   Onze kinderen hebben ondertussen al wel geleerd om hun lijnen zelf uit te stippelen, en eigenlijk ondernam Thibeau ook een prima poging met Saartje.   Het hele seizoen heeft Saartje nog geen enkele balk genomen, tot gisteren dan..  Een zeldzame fout in die barrage, en daarna heeft Thibeau zijn barrage iets rustiger afgewerkt.  Geen hattrick voor Thibeau met 3 titels..   Maar toch bijzonder knap gedaan.  Deze winter gaan er enkele verschuivingen plaats vinden.    Volgende week springt Thibeau zijn laatste wedstrijd met Saartje op het nationaal LRV kampioenschap.    Flinke zus Lauranne zal voortaan Saartje rijden.    Thibeau zal een nieuwe troef onder het zadel krijgen met de hengst Hightrick  (ex Vicky Van de Poel en Thibault Philippaerts).

Met de kleinkindjes Ceulemans zijn we er wel in geslaagd om 3 overwinningen binnen te halen!  Proficiat aan ons nichtje Nathalie De Winter met haar overwinning in de dressuur-reeks B b2, en met dank aan haar pony Beauty.

Ook ons nichtje Mieke Ceuterick viel in de prijzen met Mateo, ze werden knap 5e!   Mieke en Julie Ceuterick zetten weldra een punt achter hun LRV ponytijd.   Thibeau krijgt na volgende week ook de 5-jarige ruin Mateo onder het zadel, eveneens een krachtpatser waar we het laatste nog niet van hebben gezien.

We blijven natuurlijk nog wel goed vertegenwoordigd in de ponyclub van LRV Kontich Leopold III.

De meisjes Catherine en Lauranne Spits kwamen pas vorig jaar in de club, maar ook zij hebben het alvast prima gedaan.   Lauranne was met Frits ook 5e in dressuur, in de reeks kleine a.    Een reeks waar de club van Kontich boven uit stak, met de overwinning van Maité Rynders en Liske, en een derde plaats voor Charlotte De Wilde en Donder.

In de reeks B beginnelingen deden ze het ook allemaal goed.  Lauranne en Tino lieten zich dit seizoen nog op geen enkele fout betrappen, en ze deden het gisteren voor de 8e keer foutloos op 8 deelnames!
Ook Catherine en Empress deden het mooi foutloos, net zoals Nathalie De Winter en Beauty.

In de reeks D midden, de hoogste reeks voor de pony's binnen LRV, hadden we onze zoon Marnick en Venus bij de deelnemers.    Het was een technisch parcours waar wel wat fouten werden gemaakt.   Ook Marnick kreeg 1 fout, en was er zo niet bij in de barrage.   Uiteindelijk waren er toch 13 barrage-kandidaten.   Het zag er lang naar uit dat Glenn De Laet de enige foutloze combinatie in de barrage zou worden.  Hij had een slimme barrage gereden, waar heel wat kandidaten hun tanden op stuk beten.   Als laatste deelnemer kwam Jules Wauters met de 6-jarige Hickstead aan de start.

De spanning was op dat moment te snijden.   Ook Jules Wauters neemt weldra afscheid van de ponytijd.  Het wordt een afscheid in schoonheid, want hij slaagde in een foutloze omloop in een snellere tijd.   De provinciale titel is alvast een feit voor Jules Wauters en Hickstead, eveneens winnaar in de stijlwedstrijd. 

De pluim gaat zeker en vast naar de LRV club van Herenthout, die hun batterijen opnieuw mogen opladen naar volgende week toe.   Op de mooie terreinen aan de Duipt in Noorderwijk, zullen de nationale LRV ponykampioenschappen plaats vinden, op zondag 29/9/13.

Welke pony's we mogen mee nemen wordt snel duidelijk via www.lrv.be.

Voor ons werd het provinciaal kampioenschap LRV alvast ééntje om niet snel te vergeten.  Met dank aan Tess Dewerie voor die mooie foto's, altijd een fantastische herinnering!


Bron foto: tess dewerie