04-06-2013

Elk nadeel heeft zijn voordeel; na enkele jaren afwezigheid terug naar Lons-Le-Saunier!

Normaal gezien stond de CSI*** Jumping Aalst het volgende weekend op de agenda.   Een fijne concours, dichtbij huis.  Door omstandigheden is de organisatie dit jaar niet kunnen doorgaan, spijtig voor de Belgische jumpingsport.

Omdat de organisatie van de concours in Lons-Le-Saunier op dezelfde datum was geprogrammeerd, zijn we enkele jaren niet meer in Lons geweest.  Het doet ons plezier om toch nog eens terug te kunnen gaan.  Noem het gerust nostalgie..

Enkele jaren geleden schitterden o.a. Ultra Boy en Sherlock nog op de heuvel van Lons-Le-Saunier.  In 2007 had Patrik ginds maar liefst 3 internationale overwinningen.    Het hoogtepunt kwam er met Withney, die in 2008 de Grote Prijs op haar naam wist te schrijven.  Ze bleek toen dragend van 2 veulens, die  via embryotransplantatie ter wereld kwamen.   Als blijvende herinnering, kunnen we nu de 4-jarige paarden  Jillonse en de ondertussen goedgekeurde dekhengst Jonsaunier aan het werk zien.

Over de concours van Bourg-En-Bresse mogen we dit jaar ook met een goed gevoel terugblikken.    Heel wat klassementen voor Patrik, met o.a. nog een gedeelde tweede plaats in de 6-barenproef.  En weeral dankzij Comptesse vd Withoeve; een geval apart.   Comptesse heeft niet enkel alle vermogen, ze is ook buitengewoon competitief.
Dat bewees ze nog in de 1.45m proef op zondag.  De kortste tijd kreeg ze.  Die éne fout echter hield haar van de overwinning, verdorie toch!
Ook in de Grote Prijs kon Patrik even vloeken, met het resultaat.   Een lichte fout onderweg, en fout op de laatste hindernis met Withney.   Over de manier waarop, was hij bijzonder tevreden. Withney sprong met veel vermogen, ze is duidelijk in vorm. 

Withney is ondertussen al veilig terug in haar eigen stal.   Comptesse, Vichy en Umosa kunnen nog even leven als God in Frankrijk.  Ze trekken rechtstreeks van Bourg-En-Bresse naar Lons-Le-Saunier.

Withney heeft thuis al een eerste goede voorbereiding gemaakt op haar internationale uitstap volgende week naar Sopot, met de Belgische springduivels.  Het komt er vooral op aan om haar moraal goed te houden.
Het was zo knap om te zien, maar tijdens de galoptraining gisteren mochten deze keer de 4 kindjes Spits met hun pony's of paard mee naar de galoppiste.
Enkel onze zoon Marnick en Bijou durfden het aan om "echt" mee te galopperen.    Met grote verbazing zagen we de reactie van Lauranne toen haar Tino toch even op hol schoot.   Met een smile tot achter haar oren, bracht ze hem terug tot stilstand.  Fier dat haar Tino toch zooo snel kon..      Thibeau had ook zijn handen vol met Sunny, die ook te snel wou gaan.   Vorige week heeft Sunny weer gedaan, waar we op hoopten.  In Zonnebeke wisten ze de 1m proef foutloos af te leggen.   Hierdoor mocht hun Dream Team van Kontich naar de finale van Jumping Mechelen.    Bravo aan Brent Van Kerckhoven en Iboya Seghers, eveneens sterkhouders van het team.    En tenslotte Catherine met Lucifer, die maakte haar zorgen dat Lucifer slechte manieren leerde.   Withney geniet er van om te grazen op wandeling.  Catherine maakte haar al zorgen tegen de volgende dressuurproef op tornooi.  Ook Lucifer houdt wel van een groene hap tussendoor, en volgde maar al te graag het voorbeeld van Withney.. 

Tussen al dat klein ponygeweld kon Withney zichtbaar genieten, dus die moraal zit wel goed! 

In Lons-Le-Saunier beginnen ze er aan op donderdag 6 juni.     Een hele Belgische delegatie zal er aan de start verschijnen.  Meer info via de link.