18-01-2016

En dan is er die klik.. Topdag voor zowel Catherine, Lauranne als Thibeau Spits !

Het mag dan niet de belangrijkste wedstrijd geweest zijn, vorige zaterdag bij ons in de binnenpiste, maar het gaf ons bijzonder veel voldoening.

Mooie sport, waar we in de reeks D midden toppertjes aan het werk zagen.  Zowel Lies Malisart, Caro Belle De Hornois, als onze eigenste Thibeau Spits zijn aan elkaar gewaagd.   De andere gewesten mogen gewaarschuwd zijn, hou ze zeker in de gaten op de volgende M indoor, provinciale en nationale indoor.     
Ze zorgden zowel in stijl, als in barema A al voor sport van hoog niveau, heel fijn om te zien.   Alle foto's zijn te vinden via deze link, met dank aan Tess Dewerie.

In de barema A wedstrijd deden ze het dan ook allemaal foutloos, en werd de tijd bepalend in de barrages.   Caro Belle De Hornois (Don't Think Twice) waren een fractie sneller dan Thibeau Spits (Don Carlos) en Lies Malisart (Joly's Condor).  Ook de rit van Thibeau met Kadans van de Groenheuvel was prima en snel, maar in zo'n gezelschap pas goed voor de 4e plaats.

Zo'n goede ruiters binnen een gewest, kunnen het niveau naar omhoog krikken.   Onze meisjes Catherine en Lauranne Spits kunnen leren met hun ogen, en hebben dit proberen achterna te doen.  Mét succes!   Catherine was zo maar liefst 6x in de prijzen... Winst in stijl AB met Luna, dubbele winst barema A en stijl klasse B licht met Mira, 2x tweede in stijl en Barema A met Flore in B licht, en tenslotte een mooie 3e plaats in stijl DB met Sunny!
We hebben met Catherine de laatste maanden echt moeten zoeken, puzzelen en motiveren..  Haar Sunny toevertrouwen lijkt wel een gouden zet te zijn geweest, want nu lukte het meteen ook goed met haar eigen pony'tjes, genieten!!  

Tweelingzus Lauranne wou niet onder doen, en was goed voor 4 overwinningen!  Dubbele winst in stijl en Barema A voor zowel Kiliwatch (C licht), als met onze hengst Hightrick (D beginnelingen).
Dat ze straalden van zelfvertrouwen en geluk, namen ze zelfs mee tot zondagavond, als we gingen kijken naar K3 in het sportpaleis.   We moesten toch Hanne, beste vriendin van onze Janne D'Haens eens aan het werk zien!
Maar dat op voorhand ons Catherine zelf richting de militairen durfde te stappen om een selfie te nemen..., dat had ik wel niet meteen verwacht.    


Zondag kwamen de paarden aan de beurt bij ons in de piste.  Thibeau heeft dat genomen als training voor zijn paarden, en mocht zowaar ook even met Carlina (v. Caretino), van zijn broer Marnick rijden.  Marnick is zelf terug geopereerd aan de elleboog, en kan tot half februari niet aan sport doen...   Carlina paste zich bijzonder goed aan, en deed het dan ook mooi foutloos.   

De volgende belangrijke wedstrijd voor zowel Patrik als Thibeau met de paarden is de internationale wedstrijd van de Wen, vanaf donderdag 28 januari.    Dat gaat allemaal door in het Azelhof te Lier.

Maar ook deze week wordt het Azelhof voor de paardenfokkers de "place to be".
Deze week staat in het teken van de BWP hengstenkeuring in het Azelhof.  Daar hebben we zaterdagavond 23 januari ook de eerste manche van de hengstencompetitie voor Jericho Dwerse Hagen bij de 7-jarigen, en Krezip DH bij de 6-jarigen.   

Wij trekken volgende week zaterdag 23 januari graag naar 's Gravenwezel voor een volgende manche in het ponycriterium.   Cleostrade en Don Carlos zullen in de hoogste reeks 1.20m starten met Thibeau. 
Thibeau heeft er ondertussen terug enkele leuke nieuwe pony's bij.  Benieuwd hoe Kantje's Feiko en de goedgekeurde pony dekhengst Hippios du Grand Routheux het op hun eerste wedstrijd van af zullen brengen.