03-02-2015

Er komt een derde internet-veiling op 20 april; Jonsaunier ambassadeur van onze veilingen!

Ondertussen zijn we bekomen van een super geslaagd weekend in de WEN, met een pluim aan de organisatie!  Het publiek wist ook vorige week de weg naar het Azelhof te vinden.  Er was dan ook topsport te beleven, met als hoogtepunt de Grote Prijs CSI** op zaterdagavond.  Onze neef Jeroen de Winter had met zijn Corland-merrie Gretel  een topronde in de basisomloop gereden.  Hij mocht dan ook met de nodige verwachtingen naar de barrage, ze reden een goede tijd, maar spijtig genoeg die ene fout..    Zonder die fout zouden ze 3e geworden zijn,  nu belandden ze op een verdienstelijke 14e plaats.      

De overwinning van de GP CSI** WEN was voor Wouter de Vos met Tonik Hero.  Hij volgt op die manier zijn broer Pieter op, als vorige winnaar van de GP Wen.  

De hengstencompetitie op vrijdag was eveneens een hoogtepunt het voorbije weekend.    Jericho kreeg een fout op de laatste hindernis van de basisomloop bij de 6-jarigen.  Met Donckervoort DH lukte het voor Patrik wel om door te gaan naar de barrage bij de 7-jarigen.  Hun tijd zou goed geweest zijn voor de overwinning, maar die ene fout.    We kijken uit naar de herkansing nu vrijdag 6 februari in Hulsterlo.

Bij de 6-jarige hengsten zagen we op de 1e en 2e plaats hengsten die hier tijdens de Feestveiling verkocht werden.   Javel van de Heffinck was een fractie sneller dan Jonsaunier Dwerse Hagen.  Beide hengsten waren nog maar pas een week onder het zadel van Chauky Reynders, stalruiter geworden van Starhorses.   
Jonsaunier mag zeker als ambassadeur van de "Stal Ceulemans-veilingen" bestempeld worden.  Reeds 2 weken op rij weet hij beslag te leggen op de 2e plaats, goed voor de leiding in de voorlopige ranking!

Sport is onze passie, en omdat te kunnen beoefenen, moeten we ook aan de handel denken.   

Omdat we hier toch best nog veel paarden hebben, die we te koop kunnen aanbieden, waren we al een tijdje terug aan het denken of we opnieuw een veiling konden inrichten.  Het bespaart ons toch tijd om zoveel mogelijk paarden in 1 keer aan zoveel mogelijk geïnteresseerde kopers voor te stellen.    

We hebben beslist om dit terug te doen, samen met de firma Troostwijk. 
Het voordeel van de veilingen via internet, is wel dat je tegelijkertijd meer mensen kan bereiken van verschillende landen, die ook van bij hun thuis gelijkertijd kunnen meebieden.  

Achter de schermen wordt nu alles voorbereid, om een interessante  selectie paarden te kunnen veilen op maandag 20 april.     De kijkdag is voorzien op maandag 13 april. 

Het echte startschot wordt gegeven op de Groentenjumping tijdens het Paasweekend, waar we de selectie zullen voorstellen op Paaszaterdag en paasmaandag.
Tijdens de paasvakantie kunnen de paarden dan op afspraak geprobeerd worden, waardoor we iedereen op zijn/haar wensen kunnen bedienen.   

We gaan dit jaar zeker en vast de sport niet vergeten!   Ook achter de schermen wordt er keihard gewerkt om nieuwe paarden op te leiden.  Soms is het voor Patrik en co momenteel nog een beetje lijden, maar het loont de moeite om nog even door te bijten..  

Veel van deze jonge paarden komen dit weekend aan de start op de gewestelijke LRV indoor bij ons in de piste, een inrichting op zaterdagavond en zondag 8 februari door LRV St-Katelijne-Waver.

Donckervoort en Jericho zullen op vrijdagavond 6 februari aan het werk zijn in de hengstencompetitie in Hulsterlo.