29-09-2014

Esmee en Kadans vd Groenheuvel allebei 2e in finale Ponycriterium Sentower.

Zaterdag stond er een dubbele omloop klaar voor de deelnemers in de finale van de ponychallenge.

Voor Thibeau en onze hengst Kadans van de Groenheuvel was dit de 1.20m proef Tornooi van de Toekomst; voor ruiters tussen 12 en 14 jaar.

Onze oudste zoon Marnick Spits kreeg met Esmee (v. Elmshorn) dezelfde opdracht, maar daar noemde het de finale van de Pony Challenge, voor ruiters van 15-16 jaar.

Slechts 1 combinatie slaagde er in dubbel foutloos te blijven, die eer was weggelegd voor Alexander Housen met Bodyssee Des Avelines; zeker een pony met toekomst.

Leuk dat onze zoon Thibeau met Kadans vd Groenheuvel ook het laatste jaar goed geevolueerd is op dit niveau.   Ze zouden 2e worden in de finaleproef en 3e in het eindklassement, chique!    Alexander Housen won het eindklassement, en mocht tussen Lynn Bloemer op de 2e plaats,  en Thibeau op het podium.  


Voor Marnick en Esmee waren er 2 super omlopen, met in elke omloop 1 pechfout.  Ook Marnick werd met zijn prestatie 2e in zijn reeks.  Hij zou 4e worden in het eindklassement van de Pony Challenge.  De winst van de proef en van het klassement was voor Juliette Lanssen met Ikarus van de Delthoeve.

In Heist-op-den-Berg was eveneens op zaterdag de nationale wedstrijd Bestgaande rijpony.   Vorig jaar won Kadans zowel die wedstrijd, als de finale op Jumping Mechelen.  Dit jaar hebben we deelgenomen met onze andere gekeurde BRP-dekhengst Hightrick meegedaan.  In de voormiddag kon Thibeau hem zelf nog rijden, en dankzij Ilian Croenen, interim-ruiter van Hightrick in de namiddag is ons ticket voor Jumping Mechelen op zak!   

Deze week krijgen in eigen land onze pony's nog even voorrang, met zicht op  het nationaal ponytornooi LRV nu zondag in Izegem.

De belangrijkste wedstrijd dit weekend, zullen we van op grote afstand mogen volgen.     De paarden zijn ondertussen goed aangekomen in Porte Alegro, Brazilië.  Morgen vliegen Gilles Dunon, Jérome Guéry, Dominique Joassin en Patrik als Belgisch team hun paarden achterna voor de CSI**** Porte Alegro.