03-05-2013

Gretel naar finale Belgisch Kampioenschap 7-jarige paarden !

We hadden het gehoopt, maar het moet toch altijd maar gereden worden!   Jeroen is er in geslaagd om met zijn dappere Corland-merrie Gretel ook foutloos te blijven in de tweede manche van het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden.

Met 26 combinaties blijven ze dubbel foutloos.  Op zondag tijdens de finale zal het zeker moeilijk genoeg staan, voor de kleine Gretel en de jonge Jeroen.  Jeroen had gehoopt op een finaleplaats, dus Gretel heeft de verwachtingen meer dan ingelost.     

Ook voor Withney is de stress er al wat van af.  De eerste kans op kwalificatie voor de Grote Prijs, was meteen de goede.  Met een vlotte nulrit, was Patrik op donderdag 7e in de kwalificatie.  De top 20 mocht meteen door naar de Grote Prijs, en daar is Withney gelukkig bij.    In totaal mogen 50 ruiters aan de start komen op zondag in deze Grote Prijs.
De foutloze combinaties van de eerste omloop van de landenprijs mogen eveneens naar de Grote Prijs.  Een derde kans op kwalificatie is er nog op zaterdagmiddag.  Withney hoeft dan niet te lopen, dus kan fris aan de start komen op zondag. 
Ook Comptesse is in goede doen in Lummen.  Zij kreeg op vrijdag één fout in de 1.50m proef, maar ze groeit in haar vermogen.   Voor Comptesse is er op zaterdag de rankingsproef voorzien.  Uiteraard kijken we ook uit naar de deelname van Umosa in de Derby.  Het zal zeker een spannende rit worden..

Het volledige programma en uitslagen van Jumping Lummen vind je hier.  Ook via live stream te volgen, via de website van www.jumpinglummen.be.