26-01-2015

Halfzus van Kadans vd Groenheuvel wint 2e selectie - indoor prov Antwerpen D midden!

 Sinds enkele jaren zijn we nu actief in het pony-gebeuren.  Wat daar in opvalt, is dat er sommige mensen abnormaal gedreven zijn in de pony-fokkerij.  
Bijzonder veel respect op dat gebied voor Dries Ceuppens, fokker van onze goedgekeurde BRP-dekhengst Kadans van de Groenheuvel (Calipso vd Vondelhoeve x Top Nonstop).

Ook Rudy Van Kerckhoven uit Heist Op den Berg is eveneens nog heel jong om al zoveel jaren bezig te zijn met die pony-fokkerij.  
Het is Rudy van Kerckhoven die uit Farnes van de Groenheuvel (moeder van Kadans) enkele jaren geleden de pony Mistique van het Klavertje heeft gefokt.   Mistique heeft als vader Machno Carwyn.   Vorige zomer zagen we de 6-jarige Mistique al goede vorderingen maken onder het zadel van Ilyan Croenen.  Dat ze gisteren in staat was om de 2e selectie indoor te winnen op provinciaal niveau, is zeker een opsteker.  

We hopen dat Kadans met enkel 1 deelname aan de eerste M indoor voldoende heeft aan kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap.  Wegens een school-skivakantie kon Thibeau gisteren niet deelnemen.  Ook de Wen, waar hij vorig jaar met deze Kadans de hoogste reeks nog kon winnen, zal er dit jaar niet bij zijn.    Marnick gaat graag deelnemen met Esmee in de 1.10m proef.  Naast Esmee toonde gisteren ook de 7-jarige Orchid's Gail (Kanshebber x Justice) enkele mooie omlopen.
In de voormiddag was ze bij de geklasseerden in het stijlspringen, in de namiddag hield 1 fout haar uit de barrage.

Marnick en Esmee konden wel door naar de barrage, maar kregen meteen fout op de eerste hindernis..
Met de winst van de vorige M indoor mogen ze zeker door naar het provinciaal kampioenschap op 22 februari in Kraaienhorst Brecht.

Onze dappere dochter Lauranne Spits ging met volle moed gisteren op zoek naar de selectie voor het provinciaal kampioenschap.  Ze heeft in B licht een nieuw ijzer in het vuur, met Cindy van de Eindhoeve.  De voormiddag reed ze een super ronde, beloond met de 5e plaats in de stijl.  In de namiddag vertrok ze iets te flauw, met enkel een stop op de eerste hindernis. Ze had maar al te graag naar die barrage gemogen, het zal voor een latere keer zijn.

Met Tino Ankers mocht ze wel door naar die barrage, en ze begint ook al voor de tijd te rijden.   Mooie tijden,  waar we toch nog meemaken dat de punten gegeven worden op de finish.   Pech met die fout op die laatste..  Vorig jaar waren Lauranne en Tino nog op de nationale indoor, waarschijnlijk zal die fout gisteren haar selectie hebben gekost voor het provinciaal..    Dan gaan we even graag supporteren voor de andere kinderen, want de sfeer op zo'n LRV wedstrijd blijft toch wel uniek.

Volgende zondag 1 februari hebben we meteen onze laatste gewestelijke pony-indoor.  Daarvoor gaan we richting Kontich met de 4 kindjes Spits en nichtje Nathalie De Winter.    Nu woensdag gaan we met Marnick, Lauranne en Catherine Spits en Nathalie De Winter naar de ponywedstrijd op de Wen in het Azelhof.