25-10-2013

Het wordt sportief een rustig weekend.. Tijd om stil te staan..

Vorig weekend waren er nog 2 internationale overwinningen met Umosa op CSI** Lier.  Met diezelfde Umosa en met Comptesse wou Patrik gaan naar de CSI** in Genk.

Op dinsdag toch nog even een routinecontrole van de dierenarts, en die vond toch dat de paarden niet topfit waren.   Withney en co staan op rust, dus wordt het een noodgedwongen rustweekend voor Patrik.
Tijd om te komen coachen bij de kindjes Spits in Kontich.  Daar hebben we in de rijhal (Meylweg 5 Kontich) op zaterdag een oefenjumping, en onze eerste gewestelijke jumping op zondag. 


Zaterdag eveneens een interessante ontmoeting in Broechem, voor de nationale prijskamp van het BWP.    Patrik kijkt dan ook met interesse uit naar de prestatie van Kerly De Regor (Darco), gefokt door de familie Veldeman, en onlangs in eigendom gekomen van Patrick De Roeck, samen met onze eigenste Patrik Spits.

Patrik heeft deze week al eens kunnen aanvoelen hoe Kerly springt onder het zadel, dat was alvast veelbelovend.  Morgen mag ze het nog eens in vrijheid doen, in de Moervelden.   Kerly maakt deel uit van het Oostvlaamse team.

Meer info via www.bwp.be.


De herfstperiode is dikwijls een minder aangename periode, en voor de paardenwereld is de herfst alvast in mineur gestart.    Vorige week was er het overlijden van de jonge ruiter Jo Van Doninck, ruiter bij De 4 Dagmaelen.
Vandaag staan we ook stil bij het overlijden van Francis Michielsens.    

We nemen graag de info over die op de website van KBRSF te vinden is.  Ook Stal Ceulemans leeft mee met de getroffen families.

Deze nacht is het bekende Belgische internationale jumpingjurylid Francis Michielsens (72) van ons heengegaan.

 

Hij verbleef sinds vorige week in het ziekenhuis na een beroerte. Hij was voorzitter van de KBRSF (net voor Jacky Buchmann). Hij was ook internationaal FEI “O” jumpingjurylid (4*), voormalig lid van de FEI-jumpingcommissie, hij jureerde op de Olympische Spelen en tijdens talrijke FEI-kampioenschappen over de hele wereld.

 

Hij startte zijn carrière als nationaal jurylid in 1967 en werd internationaal jurylid in 1977. Hij zetelde vele jaren in het bestuur van de KBRSF-jumpingcommissie en was voorzitter van de jumpingcommissie van de Vlaamse Liga Paardensport. Vorig jaar gaf hij de fakkel door aan een nieuwe en jongere generatie, maar backstage was hij nog altijd een belangrijke promotor van eerlijke sport en had hij de leiding over vele nationale en internationale official opleidingen.

Hij zette zich ook vele jaren actief in voor de opleiding van nieuwe en jonge juryleden/officials en hij was een van de belangrijke promotors/stichters van het ISJC (Int. Show Jumping Officials Club).

 

“Francis Michielsens heeft als gewezen voorzitter van de KBRSF bijgedragen tot de realisatie van een kwaliteitsvolle opleidingsstructuur dankzij zijn jarenlange ervaring als gerenommeerd nationaal en internationaal jurylid. Hij was als lid van de nationale commissie de pionier voor het opleidingssysteem van jumping officials. Zijn werk heeft hij voortgezet op internationaal niveau door de fundamenten te leggen van het Education system jumping Judges bij de FEI. Daarnaast was hij binnen de ISJC (Int. Show Jumping Officials Club) de mentor van menig jurylid.
De paardensportwereld zal Francis enorm missen.”
(Jacky Buchmann, Voorzitter van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie)

We wensen onze innige deelneming te betuigen aan zijn vrouw Carine Van Gompel, welbekend in de internationale jumpingwereld als vaste kracht op het secretariaat van vele internationale wedstrijden, alsook aan al zijn vrienden en familie in de internationale paardensportwereld.

 

 

Rouwregister - Mourning registry

 

Personen die dat wensen kunnen hun steunbetuigingen doorgeven via info@equibel.be

Het KBRSF-team zal ervoor zorgen dat deze boodschappen aan de naasten van Francis worden bezorgd.

We bedanken u reeds voor uw steunbetuigingen!

 

People who want to send a message of support can do this by sending a mail to info@equibel.be

The BEL NF team will make sure this will be given to his wife and family.

We thank you in advance for your messages.