29-04-2015

Hoe om te gaan bij tegenslagen..

Op dinsdag is Patrik vertrokken richting het Chinese  Bejing, waar zijn wedstrijd op donderdag begint.
Het wordt een tweesterren internationale wedstrijd in het Chaouang Park.  Het paard dat hij rijdt, wordt hem door een club van daar aangeboden.  Na een eerste training vandaag, zal hij morgen meteen op wedstrijd gaan. 

Ook op het thuisfront hebben we dit weekend een wedstrijd,  voor de jeugd.  
Slechts op 5 minuten van onze stal wordt de CSIO Children en pony's gehouden, in Lier op het Azelhof.
   Bij de pony's kiezen we er voor om zowel Esmee als Kadans vd Groenheuvel in de kleine toer 1.05-1.15m uit te brengen.   
Met Abine hadden we voor de scholierenrubrieken zeker  de grote toer gestart,  en als het kon was er ook nog de landenprijs op zaterdag waar hij ook deel van kon uitmaken.   

Op dinsdag nog prima getraind met Abine, het gevoel zat super.  Maar vandaag leek ze toch niet zo fit als we hadden gehoopt.    Uit voorzorg hebben we er voor gekozen Abine uit de wedstrijd terug te trekken, zodat we rustig kunnen uitzoeken wat er aan de hand kan zijn. In extremis mochten we dan wel een ander paard meenemen, en dat is Jacobien geworden.

We hebben die beslissing moeten nemen als Patrik aan het slapen was in China.., dus we hopen dat hij onze keuze wel kan respecteren..   Ze is een fantastisch voorzichtige merrie, super mentaliteit, heel veel vermogen.   Haar moeder is de 3/4 zus van Westside vd Meerputhoeve van Clarissa Crotta.

Jacobien is al een hele tijd in super goede doen, dat bevestigde ze vorige week nog op Jumping Antwerpen.  Daar was ze goed voor een 5e en 8e plaats in de CSI** 1.20m met Jan De Vos.  Op zondag ging ze dan met Patrik nog eens mee naar het Azelhof in Lier voor de cyclus van de 6-jarige paarden.  Ook daar deed ze het vlot dubbel nul.   Zo proberen we uit een minder leuke situatie toch het beste van te maken.   Thuis hebben we de kans gehad om nog even licht te trainen.    Van mede-eigenaar Jan De Vos hebben we ondertussen al groen licht gekregen om mee te doen.  Met heel veel dank aan Jan!  Jacobien heeft 3 eigenaars, ook vake Jos Ceulemans vindt het voor deze keer prima dat Thibeau ze mag meenemen. 

Hopelijk vindt de derde eigenaar papa Patrik het morgenvroeg dan ook nog een goed plan, en dan proberen we het in Lier zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Het was daarstraks even een heel bedrukte sfeer, eigenlijk was de ontgoocheling en onzekerheid heel groot.   We hadden nu geluk dat de afstand van onze stal naar de concours helemaal in ons voordeel speelde, zodat we nog oplossingen konden vinden.    We hebben vandaag toch ook wel van enkele mensen heel wat steun hiervoor gekregen, dat is wel fijn.

Wie deze dagen ook extra steun kan gebruiken is ons vader Jos Ceulemans.  Vorige week kwam hij ongelukkig ten val net voor de GP Global Champions Tour op zaterdagavond.  Ondertussen herstelt hij goed, maar moet het nog even wat rustiger aan doen.  Met zijn linkerarm kan hij nog niets doen, maar die zal hij waarschijnlijk niet nodig hebben, als hij vrijdag het Belgische team in Lummen zal gaan aanmoedigen.  We hopen hem toch ook te mogen zien in het Azelhof.   Het helpt ons zeker wel als hij er is.     
Ook onze neef Jeroen De Winter komt aan de start in de CSI U25 in Lier.    Samen met zijn Gretel hopen we op mooie prestaties!   Twee jaar geleden won Gretel met Jeroen het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden in Lummen.  Een hele prestatie, want de beste paarden van hun jaargang komen aan de start.  Vandaag is de eerste manche van het Kampioenschap verreden in Lummen, en zijn er alvast 97 foutloos gebleven.   Benieuwd wie daar in Lummen op zondag met de hoogste eer en de kampioenenlint naar huis mag.    Alles van Lummen is te volgen via deze link.   

Ook onze allerkleinste ruiters komen dit weekend op wedstrijd.  Op zondag 3 mei hebben we ons eerste LRV ponytornooi in Hingene.  Catherine en Lauranne Spits, en hun nichtje Nathalie De Winter zijn er helemaal klaar voor.  Op vrijdag 1 mei springen de paarden op hetzelfde LRV tornooi in Hingene, met o.a. onze nichtjes Mieke en Julie Ceuterick.   Onze jonge paarden trekken dan weer  naar de Vor wedstrijd in Loenhout.