27-03-2017

Jacobien 6e in GP Bonheiden! Jeroen en Karmelita winnen finale 7 jarigen CSI** Lier!

Voor Patrik en Belissimo had er dit weekend veel meer kunnen inzitten.  Hoe goed was ze in vorm, en telkens die ene fout...  Zo begonnen we vrijdag met de laatste balk in de 2e fase van de 1.40m GP kwalificatie.  Zonder die fout, zou ze simpel die proef gewonnen hebben...   In de rankingproef op zaterdag, en de GP op zondag, telkens die 1e fout, maar wat een inzet!
Dat moet goed komen.     Patrik heeft de twee internationale wedstrijden in de buurt gecombineerd, en in de GP Bonheiden lukte het met Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero) wel om de barrage te halen.   Patrik heeft het er geprobeerd, zijn tijd had goed geweest, maar ook een fout onderweg.  Uiteindelijk goed en heel tevreden met de 6e plaats in de GP!  Proficiat ook aan mede-eigenaar Jan Devos, die het van in Singapore mee opvolgt.  Weldra kan hij zijn Jacobien mee hier in België terug aan het werk zien.

We hebben genoten van mooie sport.   De rit van neef Jeroen De Winter met Karmelita van den Dries in de finale van de 7-jarige paarden in Lier, was prachtig.   Een super mooie overwinning, en zo krijgt de halfzus van Equita van het Zorgvliet (Daniel Deusser) zelf ook al een mooi palmares bij elkaar.  Proficiat aan de familie Van Aken! 

Dat ons vake Jos Ceulemans een groot hart heeft, dat weten we allemaal.   Hij moet er zelf enorm van genoten hebben om 2 jeugdruiters met paarden die hij heeft gefokt, de Grote Prijs in Lier te zien springen.    Ons nichtje Mieke Ceuterick heeft haar 8-jarige merrie Indira Jade Dwerse Hagen (Va-Vite x Feo, halfzus van Withney) voor het grotere werk aan haar vriendje Dean Artoos toevertrouwd.   Ze kregen gisteren in de GP 1 balk, en met een tijdfout erbij, was dit een mooi resultaat.  


Ook 5 strafpunten waren er voor Thibeau en onze goedgekeurde dekhengst Jericho Dwerse Hagen in de GP van Lier.   Maar de manier dat ze die proef hebben gereden, we kregen het er koud van.  Met dank aan Dirk Demeersman, die enkele gouden tips wist mee te geven.    Hij wist Thibeau op de juiste manier te motiveren, en toch het hoofd koel te houden. Repect, en heel veel dank!    Vanaf nu gaat alles in rechte lijn naar de Groentenjumping.  De tenten staan al, nu nog alles netjes afwerken, zodat we donderdag klaar zijn om de ruiters te ontvangen voor de 1e wedstrijd.  Nu donderdag 30 en vrijdag 31 maart hebben we CSN Silver wedstrijden, zaterdag en zondag komen de jeugdruiters van de Gouden Laars aan bod.  We weten dat er al enkele kleppers van formaat zullen komen.  Iedereen van harte welkom!