18-08-2015

Jacobien Dwerse Hagen,10e in de finale, uiteindelijk 17e op het EK! Topsport gezien, prima ervaring !

 We zijn ondertussen veilig en wel terug geraakt van een sportief prima ervaring op het Europees Kampioenschap in Wiener Neustadt.

Zowel bij de children - juniors en youngriders was het niveau bijzonder hoog.   Heel wat landen aan de start, en veel landen zijn echt aan het "opkomen".     We zullen dan ook in België moeten blijven werken aan de opleiding van onze ruiters en paarden, om op niveau te kunnen blijven presteren.  Dat hebben we wel onthouden...

En dat ze vermogen moeten hebben!    Gelukkig heeft onze Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero) dat heel zeker.
Het was ook nodig, want in de finalerondes kregen we toch enkele hindernissen van 1.35m voorgeschoteld.    In deze finale kreeg ze een foutloze 1e omloop, en een fout op de middelste van de driesprong in de 2e manche.  Goed voor een 10e plaats!

Over de 5 omlopen kreeg Jacobien in totaal 2 balken en 1 tijdfout, dus 9 punten in totaal.  4 ruiters reden een volledig blanco score, en moesten een barrage doen voor goud - zilver - brons.   Jammer dat de Belgische Camille Demollie met Ferra, net in de laatste manche een fout kreeg, anders had ze mee kunnen strijden voor de hoogste eer.

Opnieuw deden er 3 ruiters dit zonder fouten, waarbij de winst ging naar de Ierse amazone Jennifer Kuehnle.  Van de 2 andere Duitse ruiters op het podium, gaan we later zeker ook nog horen.  Zilveren Calvin Böckman was een week eerder nog Europees Kampioen geworden in eventing bij de pony's !  Ook Piet Menke op de 3e plaats kan nu al rijden als een grote.

We hadden met de Belgen een super groep daar,  die er voor elkaar was in goede en minder goede momenten. 
Op zich hadden er mss nog enkele medailles meer bij gezeten, maar hoe knap was de gouden medaille van de youngriders!  Na een slechte 1e dag, was dit een comeback die kon tellen!  

We willen iedereen van harte bedanken die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt.  Op de eerste plaats de eigenaars van Jacobien, met Jan De Vos en onze ouders.     Bedankt aan alle lesgevers die vroeger en nu heel wat extra tips  hebben gegeven.   Die kwamen goed van pas!
Bedankt aan de Belgische federatie en chef d'equipe Jean-Jeacques Mathys voor de selectie, en vooral alle Belgische ruiters en de Belgische delegatie daar ter plaatse! 

We hadden toch maar liefst 10 van de 15 deelnemers in de individuele finales.   In elke leeftijdsgroep kwamen er +- 115 combinaties aan de start, en was het niet evident om dan bij de 30 beste te zijn.    

We hopen onze neef Jeroen De Winter ooit op zo'n kampioenschap aan het werk te mogen zien, zeker de moeite.  


Deze week gaan we zeker ook de seniors aan het werk zien op hun EK.  Dat wordt gereden in Aken, waar Niels Bruynseels, Jos Verlooy, Pieter De Vos en Gregory Wathelet op zoek gaan naar goede resultaten en als het kan een ticket voor deelname in Rio.. Op onze steun mogen ze rekenen!   Nog eens extra Niels bedanken voor de extra begeleiding van onze Thibeau met Jacobien naar dit EK toe!