18-08-2016

Jef Goossens vandaag 30 jaar! Bedankt, Jef voor jouw jarenlange inzet!

 Vaak zijn het de krachten op de achtergrond die er voor zorgen dat het allemaal draait.   Jef Goossens is bij ons toegekomen als 15-jarige, heeft hogere studies gedaan, maar is eigenlijk nooit meer weg geweest.

Dat dan de tijd vooruit gaat, beseffen we maar al te goed, nu Jef vandaag 30 wordt!  Bij deze willen we Jef van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet. Vooral voor onze fokkerij en opgroeiende jeugd heeft hij heel wat betekend!
We hopen uiteraard dat hij dit nog een hele tijd met evenveel overgave mag blijven doen.. Part of the Team...

Zo helpt Jef zeker ook achter de schermen bij het inrichten van de Groentenjumping en de stages die bij ons plaats vinden.

Op 3 augustus was Jerome Guery nog bij ons te gast om zijn zoontje Mathieu aan het werk te zien op de oefenwedstrijd met één van onze pony's.    We kregen van Jerome wel wat complimenten met de manier waarop we met de jeugd werken, en wij geven hem nu nog meer complimenten met het feit dat hij in finale zit bij de Olympische Spelen!


Het parcours dat Jerome op eigen krachten heeft afgelegd, chapeau!   We zullen vrijdag dan ook achter hem staan, en hopen op een mooi resultaat.

Toch ook heel blij voor Philippe Guerdat, een bijzonder goede vriend des huizes, die er in slaagt om het Olympisch teamgoud Jumping als chef d'equipe naar Frankrijk te brengen.  Ze hebben er maar liefst 40 jaar op moeten wachten!  
De vader van Philippe Rozier zat destijds in het winnend team van Montreal  en deze keer maakt dus zijn zoon deel uit van de winnende equipe.  Ook voor de familie Wauters was er wel een straffe vergelijking.   40 jaar geleden was Eric Wauters mee gevierd als 1 van de 4 Belgen met de bronzen medaille.  Nu wist Daniel Deusser (vriend van dochter Caroline Wauters), mee te zorgen dat de bronzen teammedaille naar Duitsland ging.    En of het spannende wedstrijden zijn in Rio?  Heel zeker de moeite om te volgen!

Zo kunnen we zelf onze foutjes al wat relativeren van de finales in Gesves.   Ze presteerden daar wel regelmatig, waar zowel pony Tolum (4 jaar), als Altesse (6 jaar), en Belissimo (7 jaar) ieder 2 balken uit de lepels tikten.  Collegiaal....  Ze hebben er allemaal veel geleerd, dus ook geen drama.

Wie de laatste tijd wel heel sterk aan het presteren is, dat is Thibeau met zijn pony's.   De LRV wedstrijden in Kieldrecht (6/8) en Pulderbos (14/8) won hij met Kadans van de Groenheuvel.   Onze pony Kantje's Feiko is ook in bijzonder goede doen, en is bijna elke keer mee in de prijzen.    

Op het tornooi van Lippelo op 15 augustus had Kadans rust verdiend, en mocht Don Carlos mee in de hoogste reeks. Don Carlos en Thibeau waren er goed voor de overwinning in de stijl, en een 2e plaats in Barema A in de hoogste reeks D midden.   Eerder op de dag zagen we een glunderende Lauranne Spits, die meteen haar eerste deelname in DL met Hightrick bekroond zag met de winst in de stijl, en een 13e plaats op de Barema A wedstrijd.  Ook met Topaz was ze in DL (1m) in de prijzen met een 4e plaats in stijl, en 15e plaats op snelheid. Tevreden!

Dit weekend supporteren we van op afstand voor de ponyruiters op het Europees Kampioenschap in Aarhus, en we volgen uiteraard het verloop op de Olympische Spelen..    Zelf gaan we ook op wedstrijd.  Patrik trekt met Donckervoort richting CSI** Lier in het Azelhof, Nagesweren Shoorendran start er de 6-jarige Karuso DH (Va-Vite x Grannus).    Onze kinderen trekken naar Jumping Boechout in Stal Rollebeek op zaterdag. Thibeau mag nog met zijn pony's naar de Gouden Laars op jumping Zoutleeuw op zaterdag.  Op zondag hebben we een LRV ponywedstrijd in Geel.   Maar vanavond hebben we hier nog de afsluitende avond van een topkamp...   Wat een zomer is het hier geweest, en hoe een geweldige groepen kinderen altijd over de vloer.. Genieten!