27-04-2013

Jericho Dwerse Hagen, goedgekeurde dekhengst voor AES.

Dat Jericho kon springen, dat wisten we al een hele tijd.  In vrijheid durfde hij het als jong paard wel eens te overhaast te doen, en kon hij pas echt een verschil maken als het hoger stond.

Vermogen is voor de zoon van Vertigo dan ook geen enkel probleem.   Moeder Rapsody gaf eerder al een goedgekeurde hengst, met name onze eigenste Va-Vite.
Het zit hen toch in de genen, want vorige week in Broechem werd Valley DH Z (Va-Vite x Contendro) nog knap 2e bij de 6-jarige paarden, van een heel deelnemersveld.

Van Jericho verwachten we in de sport ook veel, want als 4-jarige toont hij zich ook prima tussen zijn leeftijdsgenoten.
Bij ons op de Groentenjumping ging het al uitstekend met Petra Urbanova, en gisteren op de AES hengstenkeuring in Schijndel was het eveneens OK.      Zijn dekbrevet is hierdoor een feit,  en volgend seizoen kan hij mee deelnemen aan de hengstencompetitie.  Na de Feestveiling 2012 werd onze neef Kristof Ceulemans mede-eigenaar van Jericho.  We willen ook Kristof van harte feleciteren met de goedkeuring en bedanken voor het vertrouwen.






Gekoppelde paarden
Jericho Dwerse Hagen