31-03-2014

Jeroen en Va-Vite 4e in GP 1.45m CSN Hulsterlo; Donckervoort 7e in cyclus 6-jarigen Pottes !

Het doel van onze internet-veiling hebben we bereikt.  Tijdens een korte periode ons enorm concentreren op de handel, en zorgen dat een grotere groep paarden kon vertrekken naar leuke adressen.  Dat is ons gelukt!
De nieuwe eigenaars mogen zich ook gaan concentreren op de sport, en dat is net wat wij ook gaan doen met de overblijvers !    

Dit weekend hebben we ons al kunnen genieten op de sport, en mét succes!    Onze neef Jeroen De Winter trok naar de Gold League in Hulsterlo.    Op vrijdag werd hij 2e met Va-Vite in de 1.40m proef, en ook gisteren in de Grote Prijs plaatsen ze zich voor de barrage in de 1.45m Grote Prijs.   Ze werden uiteindelijk 4e, winst was voor Koen Vereecke met Vanta de Sarlar.

Op vrijdag was ook Patrik van de partij in Hulsterlo.    Vooral de merrie Dolce Vita (Darco x Saygon, moeder van de gekeurde hengst Krezip DH) had een prima indruk nagelaten.   Ze deed het dubbel foutloos in het 1.30m.  Onze zoon Thibeau Spits mag het met deze Dolce Vita proberen bij de scholieren, nu zondag 6 april  in hetzelfde Hulsterlo bij de eerste manche in de Gouden Laars.
Verder had Patrik jongere paarden mee met het oog op de cyclus in Pottes, waar hij zondag 30 maart naar toe mocht.

Patrik was bijzonder tevreden van de prestaties van de 6-jarige paarden Ikona DH (Deauville x Fuego de Prelet), Ivanhoe DH (Va-Vite x Cento Lano) en onze hengst Donckervoort DH (Withaker x Carlino) in de 1e manche van de cyclus van de 6-jarigen in Pottes.
Alle 3 deden ze het foutloos en redelijk vlot.      Donckervoort heeft een tijd aan de leiding gestaan, maar moest dan toch genoegen nemen met een 7e plaats.  Op een totaal van 256 deelnemers, is dat nog prima!   De resultaten alvast via deze link. 

Het outdoorseizoen in België is helemaal op gang gekomen, waar ze ook internationaal in Zangersheide springen deze dagen.
Voor Patrik was het al een tijdje geleden dat hij nog eens de grens over ging.  Dat gaat hij het volgende weekend nog eens doen.  Samen met Withney, Uletta, Vichy en Veneto trekt hij naar het CSI*** in het Franse Hardelot.

Na de examens wordt het ook tijd om onze pony's nog eens uit te brengen.   Dat doen we op de outdoor in Kontich op 5 april.    Ook de eerste manche  van de Gouden Laars staat met stip genoteerd voor onze jeugdruiters.   Daarvoor mogen we naar Hulsterlo op 5 en 6 april.