04-05-2015

Jeroen wint GP CSI U25 Lier met Gretel S, Thibeau 7e in GP Children met Jacobien.

 Mooie sport hebben we deze week gezien in het Azelhof te Lier, bij de internationale jeugdconcours.

Onze zoon Thibeau Spits deed het prima met de 6-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero).   Een abnormaal vermogen, maar vooral een geweldige mentaliteit, maken van Jacobien een bijzondere merrie.
De GP Children stond toch wel selectief gebouwd, en lang zag het er naar uit dat er maar 2 combinaties zouden doorstoten naar de barrage.  Als eerste was dat Thibault Philippaerts (zoon van..)  met Lajolie.   Tweede combinatie die zich wist te plaatsen was onze Thibeau met Jacobien!!    Er waren 52 combinaties in de proef, en bij de 12 laatste deelnemers kwamen er nog 7 foutlozen bij.    Het zou dan nog een spannende barrage worden, waar toch ook aan  de tijd moest gedacht worden. 
Misschien had Thibeau richting de dubbelsprong zijn wending toch iets groter had moeten nemen, met 1 fout in de barrage.

Achteraf waren we super tevreden met de 7e plaats in de GP Children.  Bijna was er een Belgische overwinning, dankzij een toprit van Thibault Philippaerts, maar hij moest genoegen nemen met een 2e plaats.   De winst ging daar naar Italië.

In alle andere rubrieken op zondag waren er Belgische overwinningen.  Bij de pony's GP was Alexander Housen met Bodyssee de beste, bij de junioren zagen we Emily Conter met een toprit naar de overwinning snellen.

In de reeks U25 waren er niet veel deelnemers, maar het niveau lag toch bijzonder hoog.  Op deze 1.45m proef waren er 4 combinaties in de barrage, waarbij onze neef Jeroen De Winter met Gretel.  
Exact 2 jaar geleden won hij het BK 7-jarige paarden met deze Gretel.   Ook gisteren deed Jeroen in barrage een topronde, met de overwinning!!  

De volgende belangrijke wedstrijd voor onze jeugd is het Belgisch kampioenschap scholieren/juniors in de Warre Neeroeteren van 14 tot 17 mei.


Momenteel is Patrik onderweg naar huis van Bejing, na een geslaagd avontuur.  Na de overwinning in de openingsrubriek en een 6e plaats op zaterdag, toch nog een verdienstelijke 12e plaats in de GP 1.45m op zondag.    
Volgend weekend houdt hij het graag dichter bij huis, met de CSI** Bonheiden van 7 tot 10 mei.