01-01-2015

Jumping Mechelen; een tevreden terugblik.. Thibeau wint Jeugdcup stijlrijden én BRP !

 De 5 dagen Jumping Mechelen zijn achter de rug.  Er wordt steeds erg naar uit gekeken, en weer zijn die 5 dagen voorbij gevlogen.  Achteraf moesten we nu toch wel even bekomen,  dat zullen wel meer ruiters en deelnemers kunnen beamen..

Toch graag even een terugblik.  Tijdens de 6-barenproef wist de 7-jarige Hermes Du Ri d'Asse (Argentinus x Grannus) zich in de kijker te springen.   Hij is nog vrij onervaren, en na de 2e ronde en de sprong over 1.80m besloot Patrik hem terug te trekken uit de wedstrijd.   Rustig blijven verder opbouwen naar het buitenseizoen, en dan kan hij vast ook af en toe een GP CSI** voor zijn rekening nemen.  We leven op goede hoop!

Wie zich ook geen zorgen hoeft te maken, is onze neef Jeroen De Winter.  Spijtig en ongelooflijk dat hij net in Mechelen altijd had af te rekenen met die ene fout... Zijn merrie Gretel sprong nochtans super, ook Gravin laat zich al enkele maanden goed zien.    Als sportman moet je dit dan kunnen plaatsen, en mag Jeroen zeker er van uitgaan dat het tij wel terug zal keren.

Wie deze keer voor de positieve afsluiter heeft gezorgd, dat is onze zoon Thibeau Spits.  De finale van het stijlrijden heeft hij een nette, maar een iets te flauwe proef gereden.  Hij wist zich verder te plaatsen voor de super finale op de laatste dag.
De voorlaatste dag tijdens Jumping Mechelen mocht hij al eens in de grote piste met zijn hengst Hightrick, voor het stijlspringen KBC gouden teugel.   We zouden het zien als de generale repetitie voor de super finale.  We gaven hem op voorhand mee dat hij op zijn tempo moest letten, en een vlotte proef rijden.    Onze kinderen staan ook in voor de verzorging van hun materiaal.    Tijdens de KBC - LRV proef had ik toch ook een opmerking gegeven dat het beter gepoetst had kunnen zijn..   "Mama, tijdens de generale repetitie zijn de acteurs ook niet geschminkt..", was dan het antwoord..      Niet alleen daar kon aan gewerkt worden, maar ook het tempo was voor ons te laag...     Een dagje later mocht hij het van ons doen, op een simpel bitje.  Hij had teveel controle met dat pessoa-bit,  dus moesten we toch iets aanpassen. 

Een dag later mochten we terug om half 9 aantreden in de Nekkerhal.   Heel knap dat ze zo'n topruiters hadden gevonden om de kinderen te jureren.   Alle finalisten zouden ieder een dikke 2 minuten de aandacht krijgen van Pénélope Leprovost, Gregory Wathelet, Wout-Jan Van der Schans en Marc Van Dijck.

Het hele nieuwsartikel kan je lezen op de website van VLP en LRV , stuwende krachten achter deze jeugdcup.    We waren toch wel heel blij dat Thibeau en Hightrick deze keer wel lieten zien wat ze in hun mars hadden, en de overwinning mochten op hun naam schrijven.    Dat we aan Hightrick een bijzonder fijne pony hebben, werd enkele uren later duidelijk.  Op de wedstrijd BRP is de jurering voor de pony bedoeld, en daar mocht Hightrick met de hoogste eer gaan lopen, in de reeks Grote maat, "oude" pony's.   

Op LRV wordt er op elke indoor en LRV tornooi aandacht gegeven aan stijlwedstrijden, en dat vormt toch ook een basis voor een later succes.  

We hebben genoten om de topsporters bezig te zien, en dan vooral van de Wereldbeker wedstrijd. Joe Clee was tot op het laatste moment de te kloppen man.  Hij reed een super barrage met Utamaro D'Ecaussines, in eigendom van Ludwig en Jasmien Criel.  We hadden het onze goede vriend, en tevens ook Katelijnenaar van harte gegund, maar Simon Delestre wist ook dat de tijd wel voor verbetering vatbaar was.  De tijd van Joe was al enkele keren verbeterd, maar dan gingen ze in de fout.   Simon Delestre deed het wel vlekkeloos, en mocht zo de auto en de winst in de Wereldbeker opeisen.  Mooie sport hebben we gezien, en daarvoor danken we de organisatie van Jumping Mechelen!

Fijn ook dat de LRV ruiters zo dikwijls mochten komen deelnemen, want ook in de reeks D midden mochten we op de laatste dag nog mee helpen afsluiten in Mechelen.   Daar een pechfout in de barrage voor onze Marnick Spits met Esmee.  Deze pony is zeker en vast onze ontdekking van 2014, zo snel en voorzichtig.   Zonder die fout had ze goed geweest voor de 2e plaats, na Paulien Van der Bruggen met Bengel vd Kapel.  Onze zoon Thibeau deed het iets trager met Kadans vd Groenheuvel.  Kadans sprong super, en met een vlotte barrage, waren ze nog goed voor een 5e plaats.