11-04-2016

Jumping en paarden; verwacht het onverwachte... Terugblik op Lummen en Bonheiden.

De jeugd was massaal op post in Bonheiden, en weer hebben de Britten een straf staaltje rijkunst getoond.  Kunnen we altijd iets van opsteken!

Nochtans waren  het in alle Grote Prijzen op zondag de Belgen die aan het langste eind trokken.   Bij de youngriders reed Emilie Conter exact dezelfde chrono van 40.73 in de barrage, net als de Nederlandse amazone Maud Roosendael.

Bij de juniors was Arnaud Gaublomme de snelste,  en de smaakmaker bij de Children is momenteel Jerome Schmidt met Eezebelle.   Fijn dat het bij de pony's mocht lukken voor Alexander Housen en Bodyssee des Avalines.

Zelf keken we op zaterdag nog heel hoopvol uit naar de GP pony's, want onze pony Cleostrade was in goede doen.
Ze was wel gevoelig op haar rug, maar op zich toonde ze telkens mooie rondjes en heel veel goede wil.  
Voor aanvang van de Grote Prijs, waar maar liefst 6.000 euro in de proef was, liep alles super, ook in de opwarming.  Gezien de prestaties van de voorbije maanden, hadden we verwacht dat er een goed resultaat zou zijn.   Thibeau zag het na de verkenning ook helemaal zitten. 
En dan kan  soms toch het onverwachte gebeuren.

Want het liep  zondag helemaal mis,  waar ze blokkeerde richting de driesprong toe.   We begrepen echt niet wat er aan de hand was, en moeten het allemaal zelf nog laten bezinken.   Dat Cleo karakter heeft, dat is heel zeker.  Maar meestal gebruikt ze dat wel positief.   Vanochtend stond ze wel met lange tanden te eten.  Verdict van de dierenarts, koorts en keelontsteking..  Of het er al dan niet met te maken heeft,  de ontgoocheling gisteren was bijzonder groot.  Maar we weten het wel te relativeren,  dat blijft belangrijk in onze sport. 

In ieder geval zijn er 20 goede wedstrijden nodig, om zo eentje te verteren.   We gaan ze even laten rusten, en op het einde van de week terug beginnen trainen.    We kijken er toch wel naar uit om het Belgisch kampioenschap te kunnen deelnemen van 5 tot 8 mei in de Warre.   We hebben niets te verliezen, alleen maar ervaring te winnen.

Wie het voorbije weekend wel goed heeft doorstaan, dat is de 8-jarige hengst Inonstop van het Voorhof.   Op zaterdag was hij goed voor een 18e plaats in de rankingsproef.   Hij was foutloos in de basisomloop, met 1 fout in barrage.
Hij mag samen met Verdi en Jacobien deze week naar Duitsland, voor een driesterrenconcours in Eschweiler.

Neef Jeroen De Winter had met Gretel en Va-Vite een goede week Lummen er op zitten.  

De pony's blijven voorlopig dichtbij  huis.   In Hulsterlo is er nu zaterdag 16 april  een volgende manche van de Gouden Laars.   Thibeau zal er met heel wat jonge pony's aan de start komen. Ook Catherine en Lauranne kijken er graag naar uit!